Showen Space station earth kommer till Sverige!

Ilan Eshkeris storslagna show Space Station Earth kommer till Sverige! Showen, som är ett samarbete mellan European Space Agency och den prisbelönte kompositören Ilan Eshkeri, kommer att innehålla bilder från rymden som aldrig tidigare visats, en orkester och förhoppningsvis Dalhallas stjärnklara himmel som bakgrund! Dessutom kommer astronauten Andreas Mogensen att gästa och dela med sig av sina personliga och unika erfarenheter som astronaut. Space Station Earth kommer till Dalhalla i Rättvik den 19 augusti 2022!

På Space Station Earth har den prisbelönte kompositören och showskaparen Ilan Eshkeri kombinerat hans talang för att uttrycka känslor genom musik med bilder och filmer från astronauter ombord på rymdstationen ISS samt från platser från Europeiska Rymdorganisationen filmad med banbrytande teknik. Många av dessa filmer har dessutom aldrig visats förut och kommer att projiceras över tre massiva skärmar med en ljusshow för att skapa den ultimata konsertupplevelsen, som är den första i sitt slag. 2019 förhandsvisades showen på Stockholm Kulturfestival inför 10 000 personer.

-With Space Station Earth music, film and staging come together to create the visceral and immersive experience of going to space and looking back at our home, a journey very few have undertaken, communicated to the audience through pure emotion. Säger Eshkeri.

Showen kommer att besöka ett flertal länder runtom i Europa och i Skandinavien under nästa år. Varje stopp kommer att gästas av en special guest i form av en lokal ESA-astronaut som har rest till rymden. Utöver att introducera showen kommer astronauten även att delta i en exklusiv Q&A med Eshkeri och en moderator. I Sverige kommer vi att gästas av danska astronauten Andreas Mogensen som kommer dela med sig av sina personliga historier från rymden och hans unika erfarenheter som astronaut. Det blir en unik och storslagen show den 19 augusti 2022 på Dalhalla i Rättvik!