Bo Sundström och Amanda Ginsburg till Grandjazz 2021

Musik i hela huset på Grand Hotel i Lund på Alla Helgons dag är en tradition som har pågått sedan 80-talet och årets artister är väl kända namn innanför så väl som utanför jazzvärlden.

Det mest kända namnet är Bo Sundström som istället för med sin berömda orkester kommer med ett band bestående av sex rutinerade jazzmusiker. Festivalens andra stora dragplåster är Amanda Ginsburg, som bland annat har vunnit grammis både 2021 och 2019 för årets jazz. Amanda turnerar med sitt band bestående av Filip Ekestubbe på piano, Ludvig Eriksson på kontrabas och Ludwig Gustavsson på trummor. Danska Snorre Kirk har varit ett välkänt namn på den nordiska jazzscenen sedan tidigt 2010-tal och på grandjazz uppträder han med sin Snorre Kirk Quartet. Skånska jazzpianisten Mattias Nilsson har flertalet gånger fått utmärkelsen årets skånska jazzmusiker och nu på lördag spelar han med jazzsångerskan Anna Pauline.

Evenemanget genomförs på Grand Hotel i Lund på lördag den 6:e november i samarbete med Musik i Syd. Ytterligare information om artisterna, priser och biljettköp finns på grandjazz.se.