Musik i Äppelriket konsert- och naturupplevelser på Österlen

Musik i Äppelriket genomfördes första gången sommaren 2016 och föddes ur en önskan om att låta kultur och natur mötas på ett naturligt men nytänkande sätt. Festivalen är unik i sitt blickande bortom kulturen: utöver konserterna i Södra Mellby kyrka anordnas också aktiviteter i naturen.

I år föräras Musik i Äppelriket med besök av stjärnor som mezzosopranen Katja Dragojevic i sällskap av pianisten Terés Löf (fre 2 juli) och violinisten Johan Dalene ackompanjerad av den franske pianisten Julien Quentin (fre 9 juli). Festivalen avslutas med Köpenhamns mesta barockstjärnor i Concerto Copenhagen i ett jovialiskt Mozartprogram den 10 juli! Konserterna genomförs i Södra Mellby kyrka och antalet biljetter anpassas efter rådande restriktioner. 

Under den första veckan i juli bjuder vi in till sagostunder under den lummiga eken på naturum Stenshuvud (5-7 juli), tonsatta naturvandringar med Lena Alebo och Ensemble Mare Balticum på Stenshuvud (5-6 juli) och musikaliska barnföreställningar på Kiviks musteri (3 och 10 juli). Många av aktiviteterna går att genomföra ute i det fria utan att det bryter mot rådande Corona-restriktioner.  

Varmt välkomna till en sommarvecka på Österlen som samlar världsmusiker, poeter, naturvårdsguider och biologer för att gemensamt sjunga naturens och kulturens lov mitt i den lummigaste och frodigaste tiden på året!

Läs mer på www.musikiappelriket.se