Mod, kärlek och kampen för det goda

Foto Malin Arnesson Text: Redaktionen
Säsongens familjeföreställning på Helsingborgs Stadsteater är en visuellt vacker och sagolik historia färgad av både bråddjupt mörker och glimrande hopp. Den Spelas på Storan 18 december 2021 till 5 februari 2022.

Bröderna Lejonhjärta är en storslagen berättelse om kampen mellan det onda och det goda, ett spännande äventyr i lägereldarnas och sagornas tid. Premiär 18 december. Skorpan vet att han snart ska dö. För att ge sin lillebror en strimma hopp berättar storebror Jonatan om det underbara landet Nangijala där de kommer att mötas igen, den dag de båda har lämnat jordelivet. En dag bryter elden lös hemma i lägenheten. Jonatan räddar Skorpan, men faller själv offer för lågorna. Inte lång tid därefter återförenas de i Nangijala. Det blir starten på brödernas farofyllda strapatser, för det idylliska livet i Körsbärsdalen hotas av onda makter. Det krävs stort mod för att rädda sina vänner från våld, förtryck och eldsprutande drakar.

Bröderna Lejonhjärta är ett av Astrid Lindgrens senare verk. Den gavs ut 1973 och skilde sig en hel del från hennes tidigare böcker. Bröderna Lejonhjärta är en mycket mörkare historia som beskriver teman som död, förtryck, orättvisor och svek. Men hoppet lyser starkast i berättelsen. Den är ett stort äventyr där två bröders starka kärlek till varandra står i centrum – en fantasifull berättelse om kampen mellan det goda och onda. Om mod, vänskap och djupaste lojalitet.

Pjäsen regisseras av Ronny Danielsson, som är välkänd för Helsingborgs stadsteaters publik efter succéer som Blodsbröder, Spindelkvinnans kyss och Alice i Underlandet. Han regisserade även kritikerrosade Billy Elliot på Malmö opera.

Rekommenderad ålder: från 7 år

helsingborgsstadsteater.se

Foto: Mats Bäcker
Föregående artikelVIVA MEXICO!
Nästa artikelGöteborgs Stadsmuseum