Little Dragon gör tre spelningar i Sverige i höst!

Little Dragon har från start gjort allting på sitt helt egna vis med en framåtblickande elektronisk pop vars två mest särpräglade inslag är det omisskännliga groovet och Yukimi Naganos trösterika röst som är ett instrument i sig. Live upphör de aldrig att trollbinda eller på olika vis överraska, vilket vi verkligen blev varse om senast bandet spelade på svensk mark precis innan pandemin. 

Nu har det blivit dags för ytterligare en Sverigesväng – 9 november spelar bandet på Nalen i Stockholm, 10 november på Pustervik i Göteborg och 12 november på Moriskan i Malmö. Biljetterna släpps 20 augusti klockan 10.00 via Luger.se.

Vid en första anblick kan det tyckas som att kvartetten som grundades i Göteborg för tjugofem år sedan befinner sig vid sidan av såväl mainstreamfåran som den alternativa musikvärlden. Ändå lyckas Little Dragon med all sin integritet, talang och kompromisslösa vision alltid bli händelsernas medelpunkt. Internationellt torde de vara ett av Sveriges mest respekterade band på senare år, ständigt efterfrågade som samarbetspartners eller gäster. Genom åren har de jobbat med Gorillaz, Big Boi, De La Soul, Tinashe, Little Simz, Mac Miller och Flying Lotus, för att bara nämna några. Så här långt har de släppt sex album, senast 2020 års New Me, Same Us, och är just nu aktuella med den purfärska remix-EP:n av samma album.