Hans Josefsson medverkar i Glada Änkan på Nöjesteatern i Malmö

Nöjesteatern har glädjen att meddela att Hans Josefsson kommer att spela Monsieur Lapidus i Nöjesteaterns jubileumsoperett Glada Änkan med premiär den 24 september!

Hans Josefsson kan stoltsera med över 50 händelserika år i scenkonstbranschen. Han har efter sin utbildning vid scenskolan i Göteborg och La Scalas operaskola i Milano gestaltat många av de namnkunniga rollerna i operor och operetter på svenska scener.

Under många år var Hans en del av Göteborgsoperans fasta ensemble där han bland annat spelat huvudrollen i Sweeney Todd, professor Higgins i My Fair Lady, Chefone i Aniara, Frank i Läderlappen, Daland i Den flygande holländaren, borgmästaren i Jenufa, Scarpia i Tosca, Crespel i Hoffmanns äventyr, Balstrode i Peter Grimes, lantgreve Hermann i Tannhäuser, doktor Bartolo i Figaros bröllop, värdshusvärden Thénardier i Les Misérables och Profetikus i Cats samt George i La Cage aux Folles.

För TV-publiken blev Hans känd genom sina tolkningar av Ernst Rolf genom serien Lykkeland som sändes på SVT 1984.

Vi är oerhört glada över att Hans nu kommer att berika Nöjesteaterns scen med sin närvaro och bidra till att jubileumsoperetten Glada Änkan kommer att bli den upplevelse vi alla längtar efter.

Nöjesteaterns Glada Änkan har en välrenommerad ensemble som nu utökas med Hans Josefsson. Några av dem är:

Frida Engström spelar titelrollen – den unga, förtjusande och nyblivna änkan Hanna Glawari. Frida har tidigare medverkat i stora uppsättningar på Göteborgs Operan, Folkoperan i Stockholm, Malmöoperan, Wermlandsoperan och många fler. Bland rollerna finns bland annat Susanna och Grevinnan i Figaros bröllop, Micaëla i Carmen, Pamina i Trollflöjten och Christine i Fantomen på Operan

Den mörke och vackre Greve Danilo Danilovitj spelas av Thomas Järvheden, mest känd som den musikaliska ståupp komikern i ”världsklass”. Thomas debuterade 2017 som musikalartist i de ”De trumpna fruarna” (Make Shakespeare great again). 2018/2019 spelade Thomas Järvheden den manlige huvudrollen i musikalen Annie på Malmö Nöjesteatern där både publik och recensenterna jublade åt hans insats på scen.

Rollen som Nattklubbsägaren Emanuell, görs av Lars-Åke Wilhelmsson som varit synlig i vimlet sedan 1992 med sin populära karaktär Babsan. Lars-Åke har turnerat med After Dark, medverkat i åtskilliga föreställningar och TV-framträdanden. Lars-Åke har tidigare spelat Glada Änkan tillsammans med Sven Melander och Rickard Söderberg, då som bordellmamman på Ystad Teater.

Regi: Anders Aldgård

Producent: Emelie Löfmark – emelie@juliusab.se