BOBHUNDMUSIKAL – för folk med tinnitus i hjärtat

Det legendariska bandet bob hund spelar en helt ny roll på teaterscenen i höst. Tillsammans med fem skådespelare fyller bob hund Storans scen i en berättelse om vänskap och framgång – och om att vilja kontrollera det okontrollerbara.

BOBHUNDMUSIKAL – för folk med tinnitus i hjärtat handlar om hur det är att inte passa in men att desperat försöka passa ihop. När man måste rea ut sin själ för att lyckas, och hur man gör det utan att trampa på varandra – eller sig själv. I handlingens centrum står popgruppen bob katt. Efter ett förödande gräl vaknar några spöklika figurer till liv. Det är bob hund som går igen och med musikens hjälp tar sig de sig tillbaka i tiden för att försöka förhindra katastrofen som hotar att splittra bob katt för alltid.

BOBHUNDMUSIKAL – för folk med tinnitus i hjärtat spelas på Storan 9 oktober-12 november samt gästspelar på Stora Teatern i Göteborg 18-21 november.

I rollerna: Sasha Becker, Cecilia Borssén, John Essing, Christian Gabel, Mats Hellquist, Jonas Jonasson, Karin Li Körsbärsdal, Conny Nimmersjö, Elin Norin, Gisela Swarting, Thomas Öberg
Av: Hanna Nygren
Musik: bob hund
Regi och koreografi: Kajsa Giertz
Dramaturg: Marie Persson Hedenius
Scenografi, kostym och mask: Helle Damgård
Ljusdesign: Mikael Sylvest

Föreställningen regisseras och koreograferas av Helsingborgs stadsteaters chef Kajsa Giertz.