Kontemporärt och fantastiskt

25 januari

Under sista veckan av utställningen Glasstress  organiserar Italienska Kulturinstitutet i Stockholm en kväll dedikerad till den exceptionella venetianska glastraditionen.

på Italienska Kulturinstituet, kommer det hållas ett samtal om glasets möjligheter för att representera och stimulera kontemporär kreativitet med Direktören för Berengo-stiftelsen (Fondazione Berengo) Jane Rushton och med de två glaskonstnärerna Massimo Lunardon och Åsa Jungnelius.Även Millesgårdens direktörOnita Wasskommer att delta i mötet.

Under konversationen kommer de framstående dragen i Adriano Berengo och hans stiftelses historia att diskuteras, en unik case-history, förmögen att tolka den muranska glastraditionen i modern tappning genom att göra de hundratals år gamla traditionerna tillgängliga för de mest omtalade konstnärerna och kreativa på den samtida internationella konstscenen. Dessutom kommer Massimo Lunardon prata om sin kreativa process som blandar förundran, lekfullhet och stor sakkunnighet för att skapa mycket varierade former i sitt glasarbete. Till sist, tillsammans med Åsa Jungnelius, kommer skillnader och likheter mellan den italienska och den svenska glasproduktionen att understrykas.

Under kvällen kommer även utställningen ”Blowing Dreams” att invigas, med glasverk av Massimo Lunardon placerade inom den exceptionella ramen av det möblerade fönstret, ritat av Gio Ponti för institutet år 1958.

Föregående artikel
Nästa artikel