THE SHOW – A tribute to ABBA

19 april 2024

Året är 1974 i Brighton, England. Europa har röstat fram låten Waterloo som den slutgiltiga vinnaren av Eurovision Song Contest. Här är berättelsen om legendariska ABBA som under de följande decennierna blivit en av de bästsäljande popgrupperna i världshistorien.

Låten Waterloo blev gruppens stora genombrott och följdes av en lång lista med hits som tog plats på topplistor världen över. ABBA:s aktiva karriär blev relativt kort, men musiken och historien fortsätter nu 50 år efter att den började.

2024 är det 50 år sedan ABBA:s genombrott. Det blir en jubileumsturné för att fira 50-åringen. Den här jubileumsshowen bjuder på en kavalkad av ABBA:s största hits genom åren så som ”Waterloo”, ”SOS”, ”Mamma Mia”, ”Dancing Queen”, ”Money Money Money” och ”Knowing Me Knowing You”. Utöver de hitsen kan publiken förvänta sig flera överraskningar från ABBA:s imponerande låtkatalog, inklusive låtar från deras nya album Voyage som släpptes 2021.

THE SHOW skapades 2001 och har sedan dess haft nästan 20 år av imponerande framgångar över hela världen. Med cirka 800 konserter i 50 länder på alla världens fem kontinenter och med mer än två miljoner sålda biljetter har THE SHOW gett ABBA:s musik ny framgång och nytt liv till fans i alla generationer.

THE SHOW

–ABBA är kända och älskade över hela världen. Från början ville vi hylla denna bedrift genom att skapa den perfekta illusionen av det ursprungliga ABBA. Publiken kommer att få uppleva, så som vi tror, hur ABBA skulle se ut med modern teknik och ljussättning. Men fortfarande med det fantastiska och välkända ABBA-ljudet, säger Kenneth Svoldgaard, producent för THE SHOW.

THE SHOW är inte bara en ”billig” look-a-like-hyllning till ABBA. Det som skiljer showen från mängden är i första hand de två sångerskor som inte bara ser ut som originalen, utan också sjunger så som Agnetha och Anni-Frid att även de mest kritiska fans måste kapitulera. “THE SHOW is the best ABBA tribute band I’ve ever seen.”

HOLLYWOOD BOWL REVIEW

Föregående artikelKontemporärt och fantastiskt
Nästa artikelLa bohème