Isabella Lundgren på turné med stråkkvartett och kritikerrosat material!

Turné-premiär den 14 september på Södra Teatern i Stockholm.

Nu är det dags för Isabella Lundgren att ta sitt kritikerrosade album på turné! Med sig har hon sina vapendragare Carl Bagge (piano), Niklas Fernqvist (bas) och Daniel Fredriksson (trummor.) Och exklusivt för den här turnén även en full stråkkvartett!

Albumet Look for the Silver Lining hade release i mars 2021 och hyllades av både publik och kritiker. Det är en skiva med tidlösa, romantiska sånger från den Amerikanska Sångboken, med klassiker som ”Smile” och ”Fly me to the moon”. En skiva sorg och om hopp. Om den ovisshet och det lidande som ett mänskligt liv innehåller, men med en förtröstan över den mänskliga godheten.

”Isabella Lundgrens sätt att sjunga, med en röst till bristningsgränsen fylld av hjärta och smärta, tvingar lyssnaren att stanna upp och tänka på sin egen dödlighet.” – Jan Gradvall i DI Weekend.

”Jag vete katten hur hon gör det, men det är alldeles underbart att höra.” – Björn Stefansson i VF.

”På nya skivan kopplar Isabella Lundgren upp sig på en högre energinivå och når ännu en kreativ och konstnärlig topp.” – Dan Backman i SvD.

Look for the Silver Lining Tour 2021
14 sept Stockholm, Södra Teatern
28 sept Halmstad, Nissanscenen
29 sept Malmö, Victoriateatern
30 sept Varberg Teater
1 okt Göteborg, Nefertiti
9 okt Karlstad, Scalateatern
10 okt Örebro, Kulturkvarteret

Isabella Lundgren är en av Sveriges absolut främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass! Med en fantastisk röst och unik intensitet har hon, som få, förmågan att som hon trollbinda sin publik.

Hon har släppt flera kritikerrosade album i Sverige och i Japan, belönats med Orkesterjournalens Gyllene skivan 2015 och grammisnominerats. 2015 tilldelades Isabella också en jazzkatt som årets musiker under Sveriges Radios jazzkatten-gala och utöver detta har hon också tilldelats Monica Zetterlund-stipendiet, STIM-stipendiet, Louis Armstrong- och Anita O´day-stipendiet, Stockholms stads kulturstipendium och Gustaf Fröding-stipendiet.

2016 gjorde Isabella ett uppmärksammat Sommarprat i P1 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som också återspeglas och är centrala i hennes musik.