En fest för öron och ögon på Sommarscens sista vecka

Bosnisk folksoul med Bosnia Express, noise med Nina Garcia och Maria Bertel och det Malmöbaserade konstprojektet I Still Live in Water tar över ljudkullen med Water Dialogoes. Plus mycket mer!

Flerfaldigt prisbelönta Bosnia Express kommer till Borggården och levererar bosnisk folksoul när den är som bäst. Bandet utgår från genren Sevdah, men tillför både bluesrock, romska tongångar och Jimi

Bandet grundades 2001 består av musiker från hela Balkan som har turnerat över hela Europa. Mottagare av bland annat Västra Götalands kulturstipendium, Angereds kulturpris och Samis kulturpris.

Detta glädjespridarpiller har gått varmt över både land och hav och kommer garanterat att göra det länge till.

Noise på Sommarscen

Gitarristen Nina Garcia och trombonisten Maria Bertel är två av de mest spännande musikerna på Europas experimentella noise-scen. De spelar först var och en för sig, och sedan tillsammans.

Kvällen inleds med Nina Garcias soloprojekt Mariachi. En minimal och intim inramning med bara en gitarr, en pedal och en förstärkare. Sedan fortsätter Maria Bertel, trombonist, kompositör och ljudkonstnär från Köpenhamn som arbetar både med förstärkt och akustisk musik.

Avslutningsvis blir det ett möte mellan Nina och Maria och deras gemensamma projekt som bildades 2016. Två instrument, gitarr och trombon möts, utforskar och experimenterar tillsammans och ingen vet vad resultatet blir. Elektriska impulser och noise improviseras fram på instrumenten i spontana harmonier och massor av energi.

Ljudverk

Water Dialoges är ett ljudverk bestående av sex olika dialoger med vatten. Felicia Konrad och Johan Haugen bakom det Malmöbaserade konstprojektet I Still Live in Water vill inspirera till ökad medvetenhet om vatten och skapa samhörighet med Öresund.

Barn & familj

I barnföreställningen Ammi Darwish, får vi följa med den kloka, dansande och sjungande Ammi på ut på äventyr.

Med sin fantastiska röst berättar Ammi spännande historier om klimatet, om prinsar och apor, om andar och virus och människans relation till naturen. En samling berättelser från olika platser och tidsperioder med nya barnsånger som inspirerats av sufisk musik.