Drottningens juvelsmycke

18 november – 17 december

Snart är det Linköpingspublikens tur att få uppleva Östgötateaterns visuella och omskakande nytolkning av Carl Jonas Love Almqvists klassiker.

I ”Drottningens juvelsmycke” ger produktionsgruppen Ramaj (regissör Nils Poletti, kostymdesigner Lena Lindgren och scenograf och ljusdesigner Markus Granqvist) återigen prov på sin gränsöverskridande teaterstil med extra allt. Föreställningen, som till stor del utspelas i Östergötland, är en explosiv kostymfest med inspiration från 1700-talet. I centrum står den androgyna och mytomspunna Tintomara, spelad av Sara Östberg Diakité.

“En rik föreställning som roar och oroar” skrev Norrköpings Tidningar efter premiären i Norrköping i september. ”Nils Poletti åstadkommer något som säger något brutalt uppriktigt om vår samtid”, menade i sin tur Svenska Dagbladets recensent.

SAMTAL & GENREP

17 november kl. 17.45
Möt teaterchefen och Drottningens juvelsmycke-regissören Nils Poletti och föreställningens koreograf Camilo Ge Bresky i ett fördjupande samtal i övre Teaterbaren innan genrepet.

SAMTAL: REVOLUTIONÄR LITTERATUR

24 november kl. 17.45
Hör den Linköpingsfödda idéhistorikern, författaren och bokförläggaren Carl-Michael Edenborg och Nils Poletti i ett samtal om världslitteratur som censurerats, förbjudits och bränts under 2000 år – från Ovidius till nutiden via Almqvist.

Föregående artikelDansFunk-festival
Nästa artikelHans och Greta