DansFunk-festival

Tillgänglighet som får påverka scenkonsten på riktigt står i fokus under årets DansFunk-festival 8–14 nov på Skånes Dansteater. Aesthetics of Access är ett nytt sätt att se på tillgänglighet, något som Un-Label Performing Arts Company visar prov på.

Dessutom blir det premiär för konceptet relaxed performance på Skånes Dansteater. 14 nov finns möjlighet att se ”Vinterresa”för alla som önskar eller behöver en friare och mer avslappnad föreställningsupplevelse.

Som en av landets ledande aktörer inom dans och funktionsvariationer bjuder Skånes Dansteater in till festivalen DansFunk i november med temat ”Aesthetics of Access”.

”Aesthetics of Access” är ett nytt sätt att se på tillgänglighet inom scenkonsten. Här begränsas inte tillgänglighet till ett antal tilläggstjänster för personer med olika funktionsvariationer. Den får i stället påverka och ta plats under hela den kreativa processen och i själva föreställningen.

Det handlar inte bara om att ge fler människor möjlighet att ta del av en scenkonstupplevelse. Synsättet förhöjer föreställningsupplevelsen för alla och utvecklar scenkonsten. I höstens DansFunk undersöks begreppet genom föreställningar, workshoppar och en halvdags-konferens som också streamas.

www.skanesdansteater.se

Föregående artikelCome From Away 
Nästa artikelDrottningens juvelsmycke