Come From Away 

Premiär 12 novemberCome From Away 

Snart sköljer återigen en varm dusch över Östgötateaterns publik i Norrköping. Musikalen Come From Away har nypremiär den 12 november och spelas fram till nyårsafton.

Den hyllade kanadensiska musikalen ”Come From Away” har gjort ett segertåg över världen och älskats av publik i USA, Storbritannien och Australien såväl som i Nederländerna, Finland och Argentina. Östgötateatern kunde stoltsera med Nordenpremiären i Norrköping hösten 2020 – då liksom nu i regi av Markus Virta – men bara för 50 personer per kväll innan pandemin satte stopp helt för föreställningen.

– Det ska bli så fint att få erbjuda Norrköpingspubliken ”Come From Away” igen, när så få fick se den sist under pandemin. Tematiken har heller inte minskat i angelägenhet i vår oroliga tid. Nu behövs verkligen en injektion av mänsklighetens bättre sidor, hopp, tilltro och medmänsklighet, säger teaterchef Nils Poletti.

”Come From Away” bygger på den verkliga historien om när 38 plan omdirigerades med anledning av attackerna mot World Trade Center 2001. Planen fick i stället landa på flygplatsen i det isolerade kanadensiska samhället Gander på ön Newfoundland. På kort tid nära fördubblades stadens invånarantal och trots språkbarriärer och kulturkrockar öppnade invånarna sina armar för de strandsatta resenärerna. ”Come From Away” är en berörande påminnelse om människors förmåga att hjälpa varandra när det verkligen gäller.

SAMTAL & GENREP

11 november

Alec Berlin, musiker i Broadwayuppsättningen av ”Come From Away”, kommer till teatern för ett publikt samtal innan genrepet den 11 november.
Om den medryckande världsmusiken i ”Come From Away ”och livet som orkestermusiker på musikalscenen. Möt Broadwaygitarristen Alec Berlin tillsammans med Mathias Lundqvist, kapellmästare för Östgötateaterns version av musikalen, i ett samtal på Teaterbarens scen innan genrepet.

www.ostgotateatern.se

Föregående artikelArkiv X
Nästa artikelDansFunk-festival