Weeping Willows Songs Of Winter – nyskriven julmusik och finstämda tolkningar

Ett av våra mest älskade band, Weeping Willows, har en unik plats på den svenska musikscenen tack vare förmågan att med sin musik tolka det svenska vemodet. På det nya albumet Songs Of Winter gestaltar de julen genom tre egna, nyskrivna spår tillsammans med egna tolkningar av mindre kända jullåtar.

Med en varm ljudbild, Magnus Carlsons röst och ett band som gnistrar av julstämning ger de oss en stark och mycket relevant julskiva.

-Vi i Weeping Willows tycker mycket om julmusik. Det ingår i vår musiktradition. Vi lyssnar själva på Elvis Presley, Frank Sinatra och Stevie Wonder i december. Känslosam och storslagen musik hör julen till!

-Vi tycker därför att det passar oss väldigt bra, då det är precis så vår vanliga” musik låter.

-Vi har gett ut flera skivor med noga utvalda jullåtar genom åren. När vi gör julskivor har vi några viktiga kriterier: låtarna ska inte kännas för uttjatade. De ska vara riktigt bra låtar med seriösa texter som skulle kunna fungera tillsammans med våra egna låtar. Det får alltså inte vara för kitschigt. Det är också viktigt att det är en blandning av musikstilar. Dessutom skriver vi då och då egna jullåtar.

-Vidare tycker vi om att ha gäster på våra julskivor. Precis som på julen vill vi träffa människor vi inte har sett på ett tag. Jörgen Wall har producerat, stråk-arren är skrivna av Pål Svenre och blåset av Goran Kajfes och Per Ruskträsk Johansson. Lisa Nilsson är med på två av våra egenkomponerade låtar; The Magic Is Real och Love Will Find A Way (This Christmas).

-På Songs Of Winter har vi (förutom våra tre egna sånger) samlat låtar som i original gjorts av The Everly Brothers, Doris Day, Louis Armstrong, Francoise Hardy, The Pretenders, Vince Guaraldi Trio, Greg Lake, Ron Sexsmith och Shane MacGowan. En bra blandning!

Shane MacGowan tackade oss för övrigt speciellt för att vi inte valde Fairytale Of New York utan en den mindre kända Christmas Lullaby.