Veronica Maggio aktuell med ny musik – åker på blixtbokad turné i december

Veronica har sedan debuten 2006 höjts till skyarna av journalister och fans, vunnit alla priser som går att vinna och nått otroliga kommersiella framgångar med sina sex kritikerrosade album – samtliga platina och över 1 miljard streams. Hon är utan tvekan en av Sveriges absolut största artister och livedrottning. Nu släpper hon ett nytt album och åker ut på en efterlängtad turné! 

Under 2019 släpptes albumet Fiender är tråkigt som direkt blev en succé bland både fans och kritiker, med singlarna Tillfälligheter och Kurt Cobain mfl. När Veronica skulle uppträda med albumet tog hon över Gröna Lund i Stockholm under tre kvällar i rad, något som aldrig tidigare hade gjorts. Under dessa tre magiska kvällar kom det hela 51 000 personer vilket blev nytt publikrekord för Grönan (Louis Armstrongs spelning 1962 hade det gamla rekordet på 35 000 besökare). 

Nu är Veronica åter aktuell med ny musik. Imorgon släpper hon singeln På en buss och den 29 oktober släpps första delen av hennes sjunde album Och som vanligt händer det något hemskt som självfallet innehåller en av sommarens stora låtar Se Mig.

– Jag har gått på eller av en turnébuss så många gånger och varit osäker på om jag längtat bort eller hem. Jag har stått i ett festivalrus med glitter och tårgas i luften och gråtit utan att vara säker på varför. Min nya singel På en buss handlar om när man för en gångs skull ser saker klart, säger Veronica.  

Nu står det även klart att hon åker på turné i december, med start i Lund och vidare till fler svenska städer.  

– Efter vad som kändes som mer än tusen år utan spelningar, vaknade jag och kände, vi måste få spela nu! Tydligen var alla lokaler uppbokade och det verkade omöjligt att hinna få ihop en turné. Jag sa att det måste gå på något sätt och slutade aldrig tjata, och tillslut gick det! Det blir en liten turné i december för att fira släppet av det nya albumets första del. Jag känner starkt att det kommer bli som en dröm. Svettigt, euforiskt och alldeles, alldeles underbart.

Turnéplan:

10 december, fredag - Lund, Mejeriet 

11 december, lördag - Helsingör, Kulturvaerftet 

12 december, söndag – Köpenhamn, Vega 

17 december, fredag - Vara, Vara Konserthus Blackbox 

18 december, lördag - Karlstad, Nöjesfabriken 

19 december, söndag – Örebro, Frimis