Världspremiär på filmmusik av Oscar- och Emmy-vinnaren Ludwig Göransson

Den 24-25 november får Ludwig Göranssons svit ur Star Wars: The Mandalorian världspremiär i Göteborgs Konserthus. Musiken framförs av Göteborgs Symfoniker som en del i konserten Screen Symphony.

Ludwig Göransson har komponerat filmmusiken för symfoniorkestern men här överraskar också instrument och rytmer från världs- och populärmusiken. I The Mandalorian breddas soundet med elbas och synth.

– Jag försöker alltid åstadkomma något nytt med min musik. Jag tycker om att blanda instrument och musikstilar som man inte ofta hör sammanförda, säger Ludwig Göransson.

Och det har han gjort i Star Wars: The Mandalorian där klassiska orkestreringar kombineras med moderna influenser. Något liknande väntar säkert i hans musik till den nya Star Wars-serien The Book of Boba Fett som har premiär den 29 december.

I konserten Screen Symphony framför Göteborgs Symfoniker musik från ännu fler episka succéserier – The Handmaid’s Tale, Downton Abbey, The Queen’s Gambit, Chernobyl och Lupin, för att nämna några av dem.

Göteborgs Konserthus 24-25 november kl 19.30
SCREEN SYMPHONY
Göteborgs Symfoniker
Göteborgs Symfonikers Vokalensemble
Ingar Bergby dirigent