Tusse och 15-åriga stjärnskottet Ella till Örebro Vinterfestival

Nu är det klart att Mellovinnaren Tusse och 15-åriga stjärnskottet Ella Tiritiello uppträder på Örebro Vinterfestival den 4 december. Tusse har själv anknytning till länet då han bott i Nora och Ella slog igenom stort tidigare i år när hon hyllade Avicii uppe på Globens tak.

Örebrokompaniet och Örebrobostäder arrangerar Örebro Vinterfestival lördagen den 4 december i Stadsparken. Som en del i festivalprogrammet arrangeras en jubileumskonsert utomhus i Stadsparken kl 17.00. Syftet är att, tillsammans med örebroarna, fira att ÖBO fyller 75 år. För konserten är Camilla Törnquist producent. – Det känns väldigt kul att vi kan börja släppa artister nu. Konserten bjuder på nummer både från lokala och nationellt kända artister. Vi är jättestolta över att både Tusse och Ella vill komma till Örebro. För Ella blir det hennes blott andra live-framträdande efter den fantastiska uppmärksamhet som hon fick efter Avicii-tolkningen. Tusse lämnar julshowen Stjärnklart på Hamburgerbörs med bland andra Sarah Dawn Finer, Plura och Jon Lundvik för att uppträda för oss i Örebro. Det är vi superglada för, säger hon.

Tusse vann årets upplaga av Melodifestivalen och representerade Sverige i Eurovision Song Contest med sin Voices. – Det är extra roligt att Tusse har en koppling till länet. Han brukar ofta lyfta fram Kulturskolan i Nora som en viktig del i hans resa som artist, säger Camilla Törnquist.

Ella Tiritiello slog igenom tidigare i år, när hon i samband med att Globen bytte namn till Avicii Arena framförde en cover av For a better day på arenans tak tillsammans med Kungliga Filharmonikern. Media runt om i Europa och USA rapporterade om den unga svenskans mäktiga tolkning och uppträdandet blev viralt på sociala medier.

Tidigare hade hon bara sjungit i egna klipp på Instagram innan hon av en slump fick praktik på en musikstudio i Stockholm. – Uppträdandet i Örebro blir Ellas andra live-framträdande, så det känns extra kul att vi i Örebro får vara med på den resan. Både Tusse och Ella kommer att värma många hjärtan i december, säger Rebecca Larserö, projektledare för Vinterfestivalen. Dagarna före konserten i Örebro uppträder Ella live på Avicii Arena med bland andra Håkan Hellström, Cherrie och Miriam Bryant. Örebro Vinterfestival är ett kostnadsfritt evenemang och arrangeras den 4 december i Stadsparken med tre programpunkter, matmarknaden En Smak av Örebro, premiärtändning av Magic Forest och jubileumskonserten.