The pop-star

–Zara Larsson

Zara fortsätter att växa i Sverige och internationellt och övertygar gång på gång. Efter arenaturnén har hon bevisat att hon är som bäst på de stora scenerna och att det är där hon hör hemma. Fans och kritiker var hänförda efter premiären.

Sveriges mest uppmärksammade och yngsta popdrottning Zara Larsson föddes 1997, hon slog igenom redan som tioåring när hon sopade banan med motståndarna i TV-programmet Talang. Idag är hon en av Sveriges största artister. Även utomlands har hon byggt sig ett namn som visat sig vara omöjligt att bortse ifrån och svårt att glömma. Larsson har turnerat i bland annat USA och agerat gästartist på Ed Sheerans Divide Tour. Hon fortsätter bara att att växa, inom Sverige och internationellt.I slutet av 2020 utsågs hon även till Best Nordic Act på MTV EMA.

Jag vill bli sedd, omtyckt,

uppskattad och upplyft

Zara Larsson

Poster Girl

I början av 2021 släppte hon sitt tredje album Poster Girl som blev ett av vårens hetaste när hon gjorde en kritikerrosad global livestream. Albumet blev succé såväl nationellt som internationellt. Därefter var det premiär på arenaturnén i Scandinavium där hon bevisade det självklara: att hon hör hemma på de största scenerna. Zara möttes av kärlek från såväl fans som av kritiker. Det var en känslosam sångerska som stod på scen. Mellan sångerna blev Zara personlig och visade på alla sätt att det var rätt plats för henne att stå på en stor arena.
– Alla vill ha kärlek. Jag vill bli sedd, omtyckt, uppskattad och upplyft. Det är kanske därför jag gör den här showen, konstaterade Zara.

Zara är en av Sveriges största musikexporter. Hon har prisats flera gånger, och dessutom bevisat sin talang för liveshower. Många anser att hon är som skapt för de stora scenerna. Ju större scen, desto mer kommer hon till sin rätt.

–Jag har faktiskt alltid varit förberedd för en arenaturné”, säger Zara Larsson.

Liseberg

Knappt hade Zara hunnit lämna Scandinavium med sin ”Poster girl tour” innan nästa besök i Göteborg planerades in. Den 29 juni kommer hon att stå på Lisebergs stora scen – där hon inte uppträtt sedan 2016.

– Att få presentera artister till Stora Scenen igen känns riktigt bra. Och att få presentera Zara Larsson som första bokning känns fantastiskt. Hon är en av Sveriges största just nu och vi välkomnar henne med öppna armar till Stora Scenen på Liseberg igen, säger Per Alexanderson, artistbokare Liseberg, i ett pressmeddelande.

Genombrottet

Larsson var tio när hon vann finalen i Talang med ”Celine Dions” ”My Hearth Will Go On” och erhöll en prissumma på 500 000 kronor. Framträdandet fick närmare 15 miljoner views på Youtube ändå visade sig detta bara vara början på den resa hon skulle komma att göra. 2012 kom skivbolaget Ten Music Group in i bilden, det resulterade i debut EP:n ”Introducing” Låten som fick karriären att explodera var singeln ”Uncover” som dominerade listorna i både Sverige och Norge den tog sig även in på topplistor runt om i Europa.

TEN Music Group

Bolaget visade sig vara helt rätt för Zara och gav karriären en skjuts framåt. Succén med ”Uncover” blev omedelbart ett faktum Låten klättrade på en mycket kort tid till 1: a på Sverigetoppen och digitallistan. Den toppade även ett flertal europeiska listor såsom i Norge samt Frankrike där den nådde en femteplats. ”Uncover” sålde även platina i Sverige på mindre än en månad.

Flera gånger har hon väckt starka känslor i samhällsdebatten och är känd för feministiska åsikter som när hon trädde en kondom över ena benet och la ut på Instagram: “To all the guys saying ‘my dick is too big for condoms’ TAKE A SEAT!”

Zaras sommar

I sommar tar Zara Larsson sin hyllade show ut på några av Nordens största festivalscener och besöker både Liseberg och Gröna Lund. Senast vi såg henne i festivalsammanhang var under 2019 då Way Out West senast ägde rum. Nu har hon dessutom ett helt nytt album med i bagaget.

Datum:

18 juni – Fredrikstad, Idyllfestivalen (NO)
22 juni: Stockholm, Gröna Lund
29 juni;  Göteborg, Liseberg
7 juli: Töreboda, Törebodafestivalen
8 juli: Sundsvall, Sensommar
15 juli: Helsingborg, Bayside Festival
29 juli: Norrköping, Hugo Parkfestival
5 augusti: Skellefteå, Summertime

Mer info och biljetter finns på LiveNation.se eller på respektive festivals hemsida.

Oväntade framgångar

Zara Larsson berättar nu för BBC att hon dragit in över 1 miljon dollar på att sälja digitala prylar rapporterar BBC. Det hela började med att hon höll ett event på Roblox där hon uppträdde. Efterhand började hon sälja prylar. Själv har hon sagt att hennes primära mål var att få kontakt med fansen och att hon tappade hakan när hon förstod hur mycket pengar hon tjänat på upplägget.

Faktaruta Roblox

En gratis plattform som snarare beskrivs som ett speluniversum än ett spel. Där kan användare – majoriteten unga – spela och chatta med andra spelare, men också skapa egna spel och karaktärer.På Roblox kan fans köpa anpassningsbara Zara Larsson-avatarer, samt dansrörelser, hattar, tröjor, ryggsäckar, frisyrer och annat som de klär sina så kallade avatarer i. Något som blivit mycket populärt.

Föregående artikelNytt museum i Stockholm
Nästa artikelBarberaren i Sevilla