Succé–ljudbok på Nextory

Där kräftorna sjunger” av Delia Owens är den mest lyssnade boken på Nextory under 2021. Det visar en kartläggning som boktjänsten nu har sammanställt. Samtidigt är “Bamses godnattstund” av Joakim Gunnarsson den mest lyssnade ljudboken bland barn.

Delia Owens kritikerrosade roman hamnade högt upp på Nextorys topplista även förra året, närmare bestämt på en femteplats. Camilla Läckberg, som toppade listan 2020, återfinns nu istället på fjärde och nionde plats. Några bubblare på årets lista är den mysiga romanen “Sista sommaren” av Eleonore Holmgren och “Dalskuggan” som är den andra delen i Viveca Stens serie Åremorden. Lucinda Riley, som tragiskt nog gick bort i somras, är också en av de mest populära författarna bland Nextorys lyssnare i år.

Rösterna som toppar

Gunilla Leining har tagit över ledningen som den mest populära uppläsaren på Nextory. Hon har bland annat läst in Lucinda Rileys böcker och även Viveca Stens Åre-deckare. Förra året var det Katarina Ewerlöf som toppade listan, men i år har hon åkt ner till en tredjeplats. Anna Maria Käll, Jonas Malmsjö och Maria Lyckow är samtidigt de uppläsare som ökat mest i popularitet jämfört med föregående år.

Topp 10: Mest lyssnade ljudböcker 2021 – vuxna

1. Där kräftorna sjunger av Delia Owens
2. Skyddsängeln av Sofie Sarenbrant
3. Där den sista lampan lyser av Mari Jungstedt
4. Box av Camilla Läckberg & Henrik Fexeus
5. Sista sommaren av Eleonore Holmgren
6. Den saknade systern av Lucinda Riley
7. Dalskuggan av Viveca Sten
8. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler & Navid Modiri
9. Gå i fängelse av Camilla Läckberg
10. De sju systrarna : Maias bok : Maias historia av Lucinda Riley

Topp 10: Mest lyssnade ljudböcker 2021 – barn
1. Bamses godnattstund av Joakim Gunnarsson
2. Bockarna Bruse av Josefin Götestam & Staffan Götestam
3. Familjen Knyckertz och födelsedagskuppen av Anders Sparring
4. Detektivmysteriet av Martin Widmark
5. Biografmysteriet av Martin Widmark
6. Ljudboken som inte ville ta slut – del 1 av David Sundin
7. Musikmysteriet av Martin Widmark
8. En annorlunda vaggvisa : Kaninen som så gärna ville somna av Carl-Johan Forssén Ehrlin
9. Sommarskuggan och kalasbuset av Tina Mackic
10. Mysteriet med hålet i väggen: Bok 1 – Avsnitt 1 av Camilla Brinck

Topp 5: Mest populära genres 2021
1. Biografier och reportage
2. Personlig utveckling
3. Romaner
4. Deckare
5. Barnböcker

Topp 5: Mest populära uppläsare 2021
1. Gunilla Leining
2. Anna Maria Käll
3. Katarina Ewerlöf
4. Mirja Turestedt
5. Callin Öhrvall Delmar

Nextory är en av Europas största streamingtjänster för ljudböcker och e-böcker. Appen grundades 2015 av serieentreprenörerna Shadi Bitar och Ninos Malki. Sedan dess har bolaget utvecklats till en snabbväxande plattform som möjliggör obegränsad spridning av historier och kunskap i olika digitala format. Tillsammans med prenumeranterna delar Nextory en stor passion för litteratur i alla dess slag och strävar efter att vara en oberoende och självklar plats där alla enkelt hittar sina nästa historier. Något som går hand i hand med visionen att öka läsandet runt om i världen för att berika människors liv och därigenom bidra till ökat välmående, personlig utveckling och stärkt demokrati. Idag innehåller Nextorys katalog över 750 000 titlar och appen finns tillgänglig på nio marknader runt om i Europa, med huvudkontor i Stockholm. Läs mer på nextory.se