Nu vågar vi äntligen hoppas på en scenkonsthöst tillsammans i salongen igen. Idag, onsdag 26 maj klockan 12, släpps biljetterna till Stora Teaterns höstföreställningar.

Hösten bjuder på svenska och internationella cirkuskompanier, nyskriven dramatik, imponerande dansverk, storslagen musik och spännande samtal. Scenkonstupplevelser som inspirerar och berör!

Höstens program:

20 augusti: All Genius all Idiot / Svalbard Company
Prisbelönt högklassig cirkuskonst som pekar på det mest djuriska inom det mänskliga beteendet.

28-29 augusti: Breast in Peace / M.P.A.C.
Med utgångspunkt i clown, i spänningen mellan skämskudde och virtuositet, tar sig M.P.A.C. an bröst. Vad säger brösten om tillståndet i den kollektiva människosjälen? Vem får visa vad, var och hur?

14 september: Förstå världen – möt radiokorrespondenterna / Sveriges Radio i samarbete med Riksteatern
Ett unikt tillfälle att möta, diskutera och fråga. Historier från hela världen och korrespondenternas verklighet står i centrum under kvällen.

17-18 september: Gregarious / Soon Circus Company
Två cirkusartister som i sann anti-hjälteanda utforskar närheten och mänskligheten i sportens värld, där kampen ligger mellan tävling och brödraskap – laganda och rivalitet.

29 september: Horse, the solos / Cullberg
Deborah Hays nya verk för Cullberg bygger på en intuitiv förståelse för risk, effekt och överlevnad, inspirerad av kraften i ett ensamt grässtrå.

2 oktober: West of Eden med gäster
Göteborgsbandet West of Eden står åter på Stora Teaterns scen tillsammans med några av sina allra bästa musikaliska vänner; Esbjörn Hazelius och Sjöströmska kvartetten.

7 oktober: Ex / Riksteatern i samarbete med Örebro Teater
Helena af Sandeberg i en psykologisk dramakomedi om den till synes perfekta familjen. Ex är en nyskriven psykologisk dramakomedi specialskriven för Riksteatern av den framstående tyske dramatikern och teaterregissören Marius von Mayenburg.

12 oktober:Vi är dom föräldrarna varnade oss för / Riksteatern & Nationalteatern i Zenica, Bosnien-Hercegovina 
Balkans superstjärna Mirjana Karanovic i prisbelönt relationsdrama som ifrågasätter hur vi egentligen minns våra liv. Består vi av våra minnen eller blir vi till i mötet med varandra?

13 oktober: Play 3.0 / Sirqus Alfon
Med humor och ett varmt tilltal presenterar gruppen Sirqus Alfon en surrealistisk värld till ljudet av punkig elektropop. Förbered dig på en högteknologisk feelgoodföreställning för alla mellan 7 och 107 år.

23-24 oktober: La Galérie / Machine de Cirque
Världsturnerande Machine de Cirque bjuder på fantastisk akrobatik och lockande livemusik. Låt dig förföras av en originell cirkusföreställning i form av ett härligt kaotiskt vernissage.

26-27 oktober: BLKDOG / Far from the Norm
Skrämmande och kraftfullt när Botis Sevas knivskarpa koreografi möter grymma dansare. BLKDOG är en resa in i psykets allra mörkaste rum.

29 oktober: Christian Kjellvander
Låtarna från senaste plattan Love and Loving again framförs på Stora scenen tillsammans med Per Nordmark och Pelle Andersson.

1 november: Sörjen som blev / Riksteatern, Lilla Teatern i Helsingfors & Östgötateatern
Föreställningen är sprungen ur Anna Takanens succébok Sörjen som blev från 2019. En familjesaga över tre generationer.

2 november: Invigning av Planeta Festival med Bosphorus Ensemble
Bosphorus Ensemble är en grandios orkester med ett av sina brofästen i Göteborg. På invigningen tolkar de berömd musik från Mellanöstern. Under kvällen delas även Planetapriset ut till Årets inspiratör.

7 november: The Red Pants Show / Philo och Felix
Två vänner, ett par röda byxor, jazzmusik – och ett eget cirkusuniversum. 

18-21 november: Bobhundmusikal / Helsingborgs Stadsteater
Tillsammans med fem skådespelare fyller bob hund Storans scen i en berättelse om vänskap och framgång, med en önskan att kontrollera det okontrollerbara. De spelar nyskriven musik för ditt hjärta och gammal musik för din hjärna.

22 november: Konst som motstånd: Sofia Jannok
Sofia Jannok är en svensksamisk artist född i Arvidsjaur. Hon är sångare, låtskrivare, skådespelare och renägare. Samtalsledare: Kari Hahne Lundström, läkare och konstnär med samiskt ursprung.

23 november: Straighta besked / Riksteatern, Västmanlands Teater & Svenska Teatern i Helsingfors
Stuntkvinnan Amina och handläggaren Lina blir himlastormande kära. Allt känns perfekt, inte ett moln på himlen. Tills det visar sig att Amina söker asyl, och den som ska handlägga hennes ärende och öde, det är Lina. 

1 december: Dragshow / Robert Fux 
Följ med på en nervpirrande, musikalisk djupdykning genom tid och rum tillsammans med dragdrottningen och hyllade skådespelaren Robert Fux.

2 december: Amanda Ginsburg
Hösten 2020 släppte Amanda Ginsburg uppföljaren I det lilla händer det mesta, ett album som nu är nominerad för Grammiskategorin Årets Jazz.

4 december: Sophie Zelmani
Sophie Zelmani firar 25 år som artist med ett fåtal exklusiva jubileumskonserter med material från hela hennes karriär.

6 december: Konst som motstånd: Olof Wretling
Möt humoristen Olof Wretling, en av Sveriges roligaste komiker och berättare i samtal med Martin Wicklin, journalist, radioproducent och programledare.

7 december: Mammorna / Riksteatern & Kulturhuset Stadsteatern Stockholm
Ett brännande aktuellt drama om mammor som förlorat sina barn – och kärleken som lever för evigt. På scen ser vi Lo Kauppi, Chatarina Larsson, Maria Salah och Gloria Tapia. Eftersamtal: Hur arbeta med trygghetsskapande i stadens utsatta områden?

8 december: Hur många universum ryms i ett klassrum? / Ölands Dramatiska Teater
En dockföreställning om lågstadiebarns drömmar, ängslan och vad som händer när drömmarna blir synliga för andra.

10-11 december:Moln / Kompani Giraff
Moln är en musikaliskt präglad cirkusföreställning med utgångspunkt i Karin Boyes liv och dikt. Med nyskriven, specialkomponerad musik av Jonathan Johansson.

23 december:A Jazzy Christmas / Caecilie Norby, Ulf Wakenius, Lars Danielsson & Magnus Öström
Stjärnkvartetten står åter igen på Stora Teaterns scen med speciellt utvalda jullåtar.

Programmet i sin helhet hittar du på STORATEATERN.SE

För information med anledning av Covid-19, läs mer här.
(Köper du biljetter till en föreställning som skulle ställas in, får du självklart pengarna tillbaka.)

Ämnen

Taggar

Regioner


Stora Teatern är Göteborgs stora scen för svenska och internationella gästspel. Här upplever du ett unikt program fullt av teater, musik, dans och nycirkus, varvat med intressanta och fördjupande samtal.

Stora Teatern
spot_img

Läs mer

Pippi Långstrumps kokbok

I vår släpps Pippi Långstrumps kokbok där David Sundin tipsar, funderar och lagar sig igenom allt från pannkakor till krumelurpiller. I historierna om Pippi, Tommy och Annika bakas, firas och bjuds...

Under vinterns kallaste och mörkaste månader sprider Wermland Opera sång och...

Operasolister, musikalartister och orkester skickar här värmande vinterhälsningar till sin publik. Följ med på en svängig slädfärd i sällskap med musikalartisterna Pia Ternström och...

Konstnärer öppnar upp för konstrundor

Konstrundor runtomkring i sverige öppnar upp portarna och bjuder på spännade upplevelser tillsammans med konstnärer och konsthantverkare. Här kommer ett axplock från det som...

Vår på Folkteatern

Folkteatern går under jorden och inleder säsongen fredag den 14 januari med hemlighetsfulla Underground, någonstans i källaren, för blott två personer åt gången. Underground 14-29 januariNågonting...

​”Julstjärnor” och ”Nyårsglitter”

Efter ett tufft år avslutar GöteborgsOperan 2020 med sprakande ljussken i mörkret. De digitala sändningarna ”Julstjärnor” och ”Nyårsglitter” är kavalkader av det bästa huset har...
Nyskriven jullåt på svenska med Robert Wells ”I December” släpps den 27 november

Nyskriven jullåt på svenska med Robert Wells ”I December” släpps den...

Robert Wells släpper nya jullåten ”I December” med svensk text den 27 november. Den skrevs när han själv nyligen drabbades av covid-19. Robert satte...

Balletto

Utställningen Balletto checkar in på Clarion i Stockholm. Konst är en del av hotellets DNA, här presenteras en unik samling skandinavisk konst. Den 12 maj flyttar...

Göteborgs Stadsmuseum

Våren bjuder på en rik utställning om modepionjären Augusta Lundin och ett sju meter långt konstverk av Phoebe Boswell. Dessutom flyttar Göteborgs unika musikscen...