Stor comeback för Göteborgs Symfoniker: sju utomhuskonserter på Bohus fästning

I augusti och september blir det musikfest när Göteborgs Symfoniker under tre veckor ger sju utomhuskonserter på Bohus fästning i Kungälv. Härlig orkestermusik kommer att klinga från gräsmattan nedanför den historiska fästningen under avspända och trygga förhållanden.

– Att Göteborgs Symfoniker nu får spela inför publik för första gången på ett och ett halvt år är helt fantastiskt. Det här mötet har vi alla väntat på och det ska bli så skönt att få uppfylla det uppdrag vi har från regionen och alla dess invånare: att ge så många som möjligt så stora musikupplevelser som möjligt. Tillsammans, ansikte mot ansikte. Detta blir en perfekt inledning på en ny säsong fylld av härliga möten med vår chefdirigent Santtu-Matias Rouvali och internationella solister och dirigenter, säger Sten Cranner, vd och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker.

Vid konserterna i Kungälv leds orkestern av dirigenterna Anja Bihlmaier, Johannes Gustavsson och Joana Carneiro. Symfonikernas konsertmästare Sara Trobäck framträder som solist i Stenhammars Två sentimentala romanser, en liten hälsning till tonsättarens 150-årsjubileum.

Konserterna presenteras av ungdomar från Västra Götalands Ungdomssymfoniker, VÄGUS, som sedan 2020 är en del av Göteborgs Symfoniker AB. Dessa unga musiker med sikte på framtiden bidrar med den omisskännliga lust och energi som blivit VÄGUS speciella kännetecken.

Det är fri entré till konserterna men biljetter bokas/hämtas i förväg. Se gso.se för mer information.

BOHUS FÄSTNING, KUNGÄLV

Fredag 20 augusti kl 19

Lördag 21 augusti kl 14

Smyth Scherzo ur Serenad

Dukas Trollkarlens lärling

Brahms Symfoni nr 4

Anja Bihlmaier dirigent

Jakob Utter/Bina Flensner och Sigrid Östenberg presentatörer

Onsdag 25 augusti kl 19

Torsdag 26 augusti kl 19

Fredag 27 augusti kl 19

Tarrodi Number 9, number 9

Moberg Soluppgång, sats 1

Stenhammar Sentimentala romanser nr 1 & 2

Nielsen Symfoni nr 1

Johannes Gustavsson dirigent

Josef Wijk och Bina Flensner presentatörer

Torsdag 2 september kl 19

Fredag 3 september kl 19

V Aulin Tableaux Parisiens, sats 1

Britten The Young Person’s Guide to the Orchestra

Prokofjev Svit nr 2 ur Romeo och Julia

Joana Carneiro dirigent