OpenArt bjuder in till skapande under vecka 33

Under vecka 33 kommer OpenArt bjuda Örebroare och besökare på konstnärligt skapande för alla åldrar och i olika medium. OpenArt erbjuder förutom guidade visningar flera olika kostnadsfria workshops utomhus med material som tyg och rockringar, alabaster och granit samt stora penslar och djärva färger.

Av årets hemesterinslag är majoriteten av OpenArts aktiviteter samlade till en vecka, med olika skapande workshops för alla åldrar och guidade visningar av tidigare OpenArt-konstverk i centrala Örebro. Guidade visningar erbjuds på svenska, syntolkat och på svenskt teckenspråk. I Henry Allards park kommer deltagare kunna skapa ringar, skapa i sten och med inspiration från gatumålningarna på Rudbecksgatan måla stort. Alla inslag erbjuds helt kostnadsfritt och anpassas för att vi fortsatt ska kunna hålla avstånd.

Utöver konstveckan har OpenArt även guidning till cykel samt ett digitalt OpenArt-Quiz under sommaren. Läs hela programmet på openart.se


Årets inslag:

Guidade konstvisningar av tidigare OpenArt-konstverk i centrala Örebro.

17 aug Syntolkad visning (1,5h)

18 aug På svenskt teckenspråk

19 aug På svenska

Start på Järntorget, Kl. 17

Plats måste bokas (upp till 4 pers/bokning) Länk till bokning!

Som ringar på vattnet

Workshopen där vi tillsammans skapar ringar till ett konstverk som kommer att synas på OPENART 2022. En workshop som med enkla medel såsom tygremsor och rockringar skapar stor effekt. På plats kan deltagare få inspiration och handledning av konstnärer och personal från Kulturrummet AniAra, Ateljé Inuti och Kultur och Kvalitét. Det går även bra att hämta ut material och ta med egen picknickfilt för att kunna sitta i närheten och skapa.

Plats: Henry Allards park

16 augusti kl. 11-17

17 augusti kl. 11-17