Stockholms nya Metal- och Emo-festival är tillbaka!

High 5ive Summer Fest, Skandinaviens enda festival med fokus på Metalcore, Hardcore och Emo fick se sig besegrade av pandemin 2 år i rad då festivalen tvingades ställa in 2020 och 2021. Nu presenterar festivalen de 16 st första artisterna som kommer till Stockholm den 1-2 Juli 2022.

Vi har gjort allt vi kan för att få till den absolut bästa lineupen vi kunnat inför sommaren. Vi har haft både tur och otur. Vi har kunnat boka om en del band som skulle ha spelat under 2020/2021, andra inte pga logistiska skäl. Det kommer också mycket nytt, exklusivt och häftigt som vi ser fram emot jättemycket! säger Stoffe Johansson, Festivalbokare.

Nytt inför 2022 är att festivalen flyttar tillbaka till Slakthusområdet och kommer att ta plats på den nya arenan Fållan där det ryms 1800 personer. Fållan som är utrustad med 2 st scener, en lite mindre scen och en större huvudscen kommer också ha ett exklusivt festivalområde utomhus på plats under High 5ive Summer Fest den 1-2 Juli.

– Det kommer vara ett fullspäckat schema över två dagar. Utöver alla grymma artister kommer vi ha en rad med olika happenings, intervjuer, signing session och annat skoj på festivalområdet där man kan äta, dricka, hänga med sina vänner och bara ha det bra mellan banden. fortsätter Maja Jogre, projektledare för festivalen.

Några av huvudakterna som presenteras så här långt på festivalen 2022 är det brittiska poppunk bandet Neck Deep, som gör en exklusiv konsert I Skandinavien. Tillsammans med album-aktuella progressiva Metalbandet Vildhjarta, som gör sin enda spelning I Sverige 2022 på festivalen och den Japanska Metalcore sensationen Crystal Lake och Tyska partycore bandet Eskimo Callboy och många flera, så finns det en hel del speciella akter att se fram emot.


High 5ive Summer Fest

Vad?
 Festival
Var? 
Fållan, Slakthusområdet I Stockholm
När? 1 och 2 Juli 2022
Artister: Neck Deep, Vildhjarta, Crystal Lake, Eskimo Callboy, Imminence, Trash Boat, Being As An Ocean, Aviana mfl.

Festivalpass (2-dagar) 895 SEK + Serviceavgift
En-dagsbiljett (Fredag eller Lördag) 695 SEK + Serviceavgift