Så jävla easy going

Inviger Göteborg Film Festival

– En invigning som sker på biografer och i vardagsrum i hela landet

Den 28 januari invigs Göteborg Film Festival på Stora Teatern med världspremiären av Christoffer Sandlers dramakomedi Så jävla easy going. Filmen är uttagen till Nordic Competition vid Göteborg Film Festival och invigningen äger inte bara rum i Göteborg utan på biografer över hela landet: https://goteborgfilmfestival.se/invigningar/ – från Luleå i norr till Ystad i söder.

Dessutom kommer invigningen och Så jävla easy going att ingå i Göteborg Film Festival onlineutbud (där 50 av festivalens filmer ingår) och gå att streama under invigningskvällen i festivalens digitala salong.

– Parallellt med vår digitala storsatsning vill vi lyfta fram biografrummets betydelse i en nationell manifestation för filmkonsten. Därför är vi oerhört glada att så många biografer kommer att visa invigningen och Så jävla easy going under kvällen den 28 januari. Vi vill att invigningen ska bli ett festligt fyrverkeri med filmpolitisk kraft, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

Dramakomedin Så jävla easy going är baserad på en roman av Jenny Jägerfeld och handlar om 18-åriga Joannas vars hjärna är som en blinkande nöjespark under högsäsong, och för att funka normalt behöver hon ADHD-medicin. Som kostar pengar. Som inte finns eftersom hennes pappa är gravt deprimerad med en sjuklön som knappt täcker hyran. Joanna tvingas bli kreativ för att få fram pengar. Och mitt i allt dyker den charmiga och självsäkra Audrey upp, som får Joannas hjärta att fullkomligt explodera.

I rollerna som Joanna och Audrey syns nykomlingarna Nikki Hanseblad och Melina Paukkonen. Joannas pappa spelas av Shanti Rooney, sedd i bland annat ”Nymphomaniac: Vol. II”, ”Snöänglar” och ”Tove.

goteborgfilmfestival.se

Föregående artikel
Nästa artikel