Radio Nattsudd återuppstår med Micke Finell

Radioprogrammet Radio Nattsudd där Svante Grundberg var en av programledarna startades 2017. Efter Svantes borgång 2019 lades programmet ner men nu tar en annan av programledarna, multimusikanten Micke Finell över stafettpinnen. Han gör en riktig satsning med internetradio som sänds dygnet runt alla dagar i veckan.

Micke Finell är en man med många strängar på sin lyra som både artist, låtskrivare, producent, turnéledare. Sedan tidigare kanske främst känd i musiksverige som en av frontfigurerna i ett av Sveriges populäraste rock´n roll band genom tiderna, The Refreshments, säger så här om satsningen:
– Jag har länge funderat på det här med webbradio och nu i pandemitider föll allting på plats. Jag fortsätter helt enkelt där jag slutade på radion med bl.a Svante, som f.ö. var en mycket kär vän sedan många år. Jag kontaktade gamle stjärn-DJ´n och radioprofilen Roffe Bergh som även han var med på Radio Nattsudd och därefter föll alla bitar på plats. Med Björn Walldes och Svantes familjs välsignelse och rättigheter att köra på med namnet och musikstilen känns det fantastiskt kul att öppna upp arkivet igen och kunna växla upp till en riktig underhållningsplattform för rock´n´roll-älskare dygnet runt, alla dagar i veckan. Med andra ord – massor av Bip Bop Boom!

Musikstilen blir en skön blandning av Svantes gamla godingar och Mickes favoriter och musikkollegor genom åren som t.ex. NRBQ, Mavericks, Elvis, Jerry Williams & Roadwork, Linda Gail Lewis, Rockpile, Knock out Greg, Claes Janson, Totta Näslund, Carlene Carter, Slade, Nisse Hellberg, Sven Zetterberg, T-Birds, Blasters, Creedence Clearwater Revival med flera. Till sin hjälp har Micke förutom Roffe Berg även Jimmy Dyrebrant som tillsammans driver ”grannkanalen” OldiesFM som baseras på samma teknik och webbplattform.
– Jätteroligt att Radio Nattsudd återuppstår, säger Roffe. En musikkanal som verkligen är saknad i utbudet. Vi på OldiesFM är extra stolta att kunna erbjuda Nattsuddformatet på lördagarna. Hur kul som helst. De stora vinnarna är alla lyssnare som nu får ett brett, intressant musikutbud. Vi säger bara – Lyssna vetja!

OldiesFM sänder programmen Roffes Retro, 60-70-tal och Jimmys Jukebox 80-90-tal alla vardagar samt nya programmet Nattskiftet på kvällstid och Svenskpopen på söndagar.
– Det här är nog den mest spännande period med mina 28 år inom radio, säger Jimmy. OldiesFM och Radio Nattsudd kommer att vara i framkant när det gäller musikaliska Aha-upplevelser. Tänk dig själv att få höra dom där låtarna man trodde att man glömt. Sen är det stort plus på det breda urvalet och att man inte behöver lyssna sig trött på samma låtar hela tiden. Grattis säger jag till alla lyssnare.

På radiostationens hemsida finner man både information om låtarna som spelas och musikvideos med favoritartisterna och ”Nattsuddarna” själva förstås!
– Riktigt kul att få hjälpa till med den här satsningen, berättar Joe Formgren som byggt upp hemsidorna till bägge radiostationerna genom webbyrån Precis Reklam och Svensk Webbservice. Jag lärde känna Svante för många år sedan när vi hade krogen Heartbreak Hotel och han var återkommande gästartist. När han sedan flyttade upp till Gävle så återupptog vi kontakten och höll tillsammans på att bygga upp hans hemsida som skulle heta just Nattsudd. Vi hann av bekant anledning sorgligt nog inte bli klara. Men när jag hörde att Micke planerade det här så kunde vi tillsammans sluta cirkeln genom att använda en hel del av den grafik, musik och videos som redan var klart. Att få fortsätta i hans anda känns verkligen som ett både fint, kul och värdigt sätt att hylla Svante på.

Om Nattsudd
Nattsudd är en svensk TV-serie som sändes i flera omgångar mellan 1985 och 1991. De båda programledarna Svante Grundberg och Björn Wallde ägnade programtiden åt att sitta ”hemma” och dricka, röka, prata och visa utdrag ur gamla filmer, ofta dans- och sångfrekvenser från USA.

Lyssna och se på Radio Nattsudd
https://nattsudd.tv