Nytt album med Pernilla Andersson ”Samma Dag Som Elvis”

Turné på klassiska sommarscener och sluttamp på albuminspelning. Så såg sommaren 2021 ut för Pernilla Andersson och idag den 3 september släpps det hett efterlängtade albumet ”Samma Dag Som Elvis”. Nya albumet innehåller totalt 8 nyskrivna låtar inklusive de tre släppta singlarna, ”Samma dag som Elvis”, ”Koltrast vid Haväng” och “Weatherman” som nu ligger på A-rotation på P4. Förutom tolkningen av Ulf Lundells låt ”Lit de parade” finns också bonusspåren ”Låt det gå” och ”Säga någonting bra”, som tidigare getts ut som singlar. Pernilla har som vanligt skrivit, producerat och mixat musiken.

Pernilla Andersson en av Sveriges mest framstående kvinnliga artister och gjorde sina första album på engelska. Det var först 2008 som hon debuterade på svenska med albumet “Gör Dig Till Hund” (Metronome/Warner Music). Det kritikerrosade albumet ledde till fler album och Pernilla är flerfaldigt nominerad i svenska Grammis som både kompositör och artist. Pernilla Andersson, en av våra starkaste kvinnliga artister har genom åren hyllats både som artist men även som som producent åt Svante Thuresson för hans album ”Nya Kickar” (2002) och ”Svante Thuresson & Vänner” (2007)

– Samma dag som Elvis är ett bokslut och en nystart samtidigt. Jag skrev ur mig min sorg så jag kunde gå vidare i livet, ljusare och starkare, säger Pernilla Andersson