Ny konstsalong – premiär i Kalmar

Kalmar, en stad som haft äran att vara Sveriges sommarstad 4 år i rad och nu senast utsågs till Årets superkommun nöjer sig inte med det utan har nu även premiär på en sommarsalong med inte mindre än 27 konstnärer.

Konstsalonger har en stark roll inom konstbranschen där etablerade konstnärer ställer ut tillsammans med nya talanger. På Sommarsalongen i Kalmar kommer det visas ett femtiotal verk i allt från skulptur i keramik, glas, trä till textilier. Självklart kommer det finnas 2 dimensionella verk i blyerts, grafik, textil, träfaner och måleri.

Konstnärerna är bosatta i alla delar av Sverige från Malmö till Luleå och från Göteborg till Stockholm. Juryarbetet har varit intensivt i mer än en månad för att kunna till slut komma fram till dessa konstnärer och deras verk.

  • Som gallerist kan jag glädjas när jag ser att det finns ett stort intresse från

privatpersoner att handla originalkonst och att det blir återkommande kunder. Vi i juryn har sett till verken i sig i första hand och i ett slutskede format vad vi enats om blir verk som gör en jättebra konstutställning. Så kul att det föll sig så att det blev så utspritt både till metod och konstnärernas geografiska punkt, berättar gallerist Johan Hjärtstrand.

I juryarbetet har konstnären Niklas Asker och Arkitekten Sara Jern arbetat tillsammans med Johan som är ägare av Galleri 28 där Sommarsalongen äger rum. Sommarsalongen pågår 5 juni – 31 juli.

Svensk Konst på Youtube

Galleri 28 har i dagarna släppt sin Youtube-kanal där de visar videofilmer över utvalda konstverk som visas i galleriet. Besök Galleri 28 på Youtube här 
I skrivande stund visas bland annat
Konstnär Agneta Sofiadotter, Bara en ovanlig själ kan bära mitt hjärta och konstnär Æsa Saga Ardal med verket Våren från Sommarsalongen.

www.galleri28.se