Boka in Vänersborgsgalan 2021

Den 13 november är det äntligen dags för Vänersborgsgalan, den sjätte i ordningen!

Efter en inställd gala 2020 och en uppskjuten är allt nu på plats för en ny galafest.

– Lasse Holm står på scenen precis som det var tänkt, säger Mia Dahlén, verksamhetsutvecklare på Forum Vänersborg som arrangerar Vänersborgsgalan.

Den här gången i ny lokal, närmare bestämt den eventhall som Quality Hotel bygger i anslutning till hotellet. Med Vänersborgsgalan blir det därmed också premiär för lokalen, som förväntas stå klar precis lagom till 13 november. Tillsammans med medarrangörerna Vänersborgs kommun och Sisu Idrottsutbildarna har nu Mia Dahlén en intensiv period framför sig med att sy ihop allting.

– Det ska bli spännande att få vara med och inviga Vänersborgs nya eventhall, säger Mia Dahlén. Andra år har galan varit i Arena Vänersborg på våren men i november ligger isen där och därför är vi glada för den här möjligheten. Vänersborgsgalan är en symbol för samverkan och att hjälpas åt, och det ser vi ju väldigt många lokala exempel på i dessa tider. Det tror jag också kommer att prägla årets gala på ett alldeles speciellt sätt, säger Mia.

Precis som planerat kommer Lasse Holm att stå på scenen tillsammans med Michael Bäck Band. Dessutom ska förstås bland annat Vänersborgsgalans fyra hederspriser inom kultur, idrott, näringsliv och evenemang delas ut. Och så mingel och god mat för omkring 400 galagäster från näringslivet, kulturen och idrotten, förstås.

– Lasse är en grym underhållare och en folkkär artist som passar perfekt in i det galakoncept som vi slipar vidare på varje år. Våra galagäster har gett oss genomgående höga betyg, men vi vill förstås att galan ska bli ännu bättre och ännu proffsigare för varje år, fortsätter Mia.

Vänersborgsgalan är också grunden för Evenemangsfonden, som fungerar som en garant för att föreningar ska våga satsa på evenemang av olika slag. Allt överskott från kvällen går till fonden, som har hjälpt till med att förverkliga allt från cykellopp och festivaler till andra familjearrangemang.

Förutom årets artister bjuder kvällen som vanligt på en massa överraskningar och spektakulära uppträdanden.

– Dock är antalet platser begränsat så när vi släpper biljetterna i augusti gäller det att inte vänta för länge med sin bokning. Våra besökare kan förvänta sig en galakväll – precis lika glammig som den brukar vara, lovar Mia Dahlén.