Nina Bondeson på Göteborgs Konsthall 2022

Med en omfattande soloutställning med Nina Bondeson tar Göteborgs Konsthall under 2022 sig an frågor som livet, döden och läkandet.

2022 års storsatsning på Göteborgs Konsthall är en soloutställning med den Göteborgsbaserade konstnären Nina Bondeson. Utställningen är en omfattande presentation av hennes 40-åriga konstnärskap och livsgärning. Den består av nya väggmålningar, broderier, teckningar, målningar och objekt, samtidigt som de tar spjärn mot tidigare verk.

Bondesons unika formspråk innehåller reflektioner över livet, döden, sexualiteten och den sammantagna oron över dessa tre livsområden. Verken är mejslade ur en existentiell svärta, ofta med en politisk udd och dos av mörk humor.

Första samlade boken om Bondesons konstnärskap

I utställningen visas ett 100-tal verk i både stora och små format, vilka omfattar Bondesons gedigna produktion av grafik och digitala collage som tagit form under åren. I samband med utställningen publicerar konsthallen den första samlade boken om Nina Bondesons konstnärskap i samarbete med förlaget Praun & Guermouche.

– Utställningen ger en unik möjlighet att följa med i Bondesons fotspår och se hur hon har förfinat och utvecklat sitt konstnärskap till ett helt eget språk som lämnat ett betydande avtryck i den svenska samtida konsthistorien, säger konsthallens konstnärliga ledare Stina Edblom.

länk till Göteborgs Konsthall