Molly Hammar startar nytt kapitel med singeln Love Me Blind

I fjol stängde Molly ett kapitel med EP:n God Is Lonely Too och öppnar nu ett nytt mer renodlat pop-kapitel med singeln Love Me Blind som släpps idag via Cosmos Music. Nu i november är hon live-aktuell med headline-spelningar i Stockholm, Lund och Göteborg.

Sen det kritikerrosade EP-släppet Sex från 2018 har Molly Hammar etablerat sig som en av Sveriges mest spännande musikakter. 2019 fick även den brittiska musikscenen upp ögonen för Mollys musik, med otaliga radio-spelningar på BBC Radio och samarbeten med artister som Big Narstie och Ella Eyre som resultat. 2020 fick Molly tillsammans med Awa och den norska artisten Julie Bergan en hit med låten Ge To Know Me First och kammade kort därefter hem en prestigefylld Rockbjörn för Årets genombrott. I år har Molly fortsatt att bre ut sina vingar utanför Sverige, och tillsammans med den franska musikproducenten Bob Sinclar landade hon med låten We Could Be Dancing en första-placering på Italienska radiolistan.

Om Mollys två senaste EP:s varit en fusion mellan R&B och pop ofta uppbyggda kring samplingar och beats så stakar hon nu ut en ny väg mot ett mer renodlat organiskt pop-sound som skräddarsytt för de stora arenorna. Och framförallt – för hennes stora röst.

Love Me Blind är det första smakprovet från det kommande materialet, en låt som romantiserar den typ av desperat kärlek som i grunden mest gör dig ledsen.

Jag vill vara den artisten du både gråter och älskar till säger Molly Hammar om den nya musiken.

Nya singeln är skriven tillsammans med artisten, låtskrivaren och producenten Alex Shield, som ligger bakom hitlåtar som Säga mig med Linnea Henriksson, Den som e den med Molly Sandén och Passa dig med Miriam Bryant.

Love Me Blind släpps idag på alla digitala plattformar via Cosmos