Lou Elliotte säger det som ingen vågar säga högt på debut-EPn Best You’ve Ever Had

Lou Elliotte levererar skimrande pop med full närvaro och är en av Sveriges starkast lysande nya popsensationer. Hennes debut-EP Best You’ve Ever had är en komplett samling poplåtar med hennes karakteristiska röst som absolut brännpunkt där brutal ärlighet är ledordet. På varje enskilt spår berör Lou Elliotte med texter om sådant en inte vågar säga högt. EPns huvudspår Touch Yourself är en kittlande sensuell popkaramell. Inspirationen kommer från Frank Oceans melodispråk, Billie Holidays röst och Bon Ivers stämning men har blivit något annat, något helt eget. Det viktiga för mig är att mina låtar säger något. Och det känner jag förenar alla spår på EPn. Jag sjunger om saker som en kanske inte alltid vågar säga högt. Jag har ibland tänkt när jag skrivit låtarna att den här kan ju inte jag släppa, det är lite för mycket, lite för personligt och nästan obekvämt. Jag kanske får gå in och ändra vissa rader sen, eller så får någon annan artist ta låten. Men så slutar det alltid med att jag vill släppa den själv. För att den är just så personlig. Desto mer ärlig jag vågar vara i mina texter desto fler tror jag kan relatera. – Lou Elliotte

EPn ”Best you’ve ever had” är skriven är skriven av Lou Elliotte, Linnea Södahl, Gustav Nyström, Amanda Cygnaeus, Madelene Eliasson, Cassandra Ströberg, Alex Shield och Fatmax Gsus. Producerad av Gustav Nyström, Rasmus Budny, Madelene Eliasson, Carl Silvergran, Pontus Persson och Fatmax Gsus.

2020 klev Lou Elliotte ut i rampljuset med debuten Best You’ve Ever Had. Låten premiärades under fredagsfinalen på Idol framför miljontals tittare och spelades därefter flitigt på radion. Sedan debuten har vi fått ta del av singlarna Best You’ve Ever Had, Happy For Me, Teenage Dirtbag och I Lost. Även om Lou Elliotte är relativt ny på popscenen är Lou Elliotte rutinerad låtskrivare och artist sedan tidigare. Efter att ha skrivit hitlåtar för några av Sveriges största popakter som blev Lou Elliotte frontfigur i grammisnominerade gruppen estraden vars hyllade debutalbum Mellan hägg och syrén har streamats över 150 miljoner gånger. Lou Elliotte musik är välkonstruerad, komplex och skriven av någon som har förberett sig för det här hela livet, men som samtidigt alltid tar den närmsta vägen till ens hjärta. Avancerade arrangemang som döljer en okonstlad sanning. Enkelt och sårbart på det sättet som uppstår när garden är nere och alla konstruktioner och ritningar är borta. Musik fri som tanken.