Max Martin donerar ytterligare 250 000 kr till arbetet med att främja musikterapi i Sverige

Producenten och låtskrivaren Max Martin, en av medgrundarna till Stiftelsen MusikBojen, ger nu ytterligare stöd i arbetet med att ge fler barn och ungdomar tillgång till musikterapi. Genom att bidra med ytterligare en donation uppgår hans stöd till stiftelsen nu till närmare 1 miljon kronor sedan starten 2017. 

Med stöd från bidrag och donationer från många håll, inklusive Max Martin, Postkodstiftelsen, H.M. Drottning Silvias stiftelse, Gålöstiftelsen, Region Stockholm och många fler har stiftelsen redan skapat fler än 3 500 terapisessioner.

Fram till april 2021 har MusikBojen sedan starten (2017) varit med och behandlat fler än 820 barn och utfört 5100 terapisessioner.

– Musikterapi kan öka livskvalitén hos barn och ungdomar som lider av fysiska, psykiska och sociala svårigheter. Vi är oerhört glada och tacksamma för det stöd Martin (Max Martin) bidragit med sedan start, både i form av sitt kunnande, som ambassadör och för sitt ekonomiska stöd. Tack vare det har vi bland annat kunnat finansiera musikterapi på barnsjukhus, habilitering, HVB-hem och skyddat boende, säger Claire Rosvall, initiativtagare och medgrundare till MusikBojen samt tidigare grundare av Min Stora Dag.

Max Martin är tillsammans med bland andra Claire Rosvall (initiativtagare till Min Stora Dag) grundare av MusikBojen:

– Musiken är och har alltid varit en stor del av mitt liv. Kraften som finns i musiken påverkar oss alla och kan spela en viktig roll när livet inte alltid är så lätt. MusikBojens syfte är att skapa förutsättningar för att fler barn och ungdomar ska må bättre genom tillgång till musikterapi. Musikterapi skapar skillnad för dem som behöver det allra mest och visar igen på musikens betydelse, säger Max Martin, musikproducent, låtskrivare samt medgrundare till MusikBojen.

Musikterapi växer i Sverige

MusikBojen har verksamhet på bland annat Akademiska Barnsjukhuset i Uppsala, Sachsska Barnsjukhuset, Barn- och ungdomspsykiatrin samt barnhabiliteringen i Norrtälje och delfinansierar musikterapi på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna och Huddinge. Sedan den 1:a september 2020 även på Universitetssjukhuset i Skåne och har inom kort även en musikterapeut på plats på habiliteringen på Sabbatsbergs sjukhus.

Bland ambassadörer till stiftelsen finns: Seinabo Sey, Nikki Amini, Martin Stenmarck, Loa Falkman, Ann Sofie von Otter och Sthlm Sound Gospel Choir.

Om MusikBojen

Stiftelsen MusikBojen grundades hösten 2017 och innehar ett 90-konto, med en vision som grundar sig i att varje barn och ungdom som behöver musikterapi ska ha tillgång till denna hjälp och behandling. Ambassadörer som stödjer MusikBojen är Martin Stenmark, Nikki Amini, Anne Sofie von Otter, Loa Falkman, Seinabo Sey samt Stockholm Sound Gospel Choir. Flera företagsvänner stödjer också verksamheten, däribland Bauer Media och WebExpress.

Medgrundare till stiftelsen MusikBojen är: Claire och Per Rosvall, Martin Sandberg (Max Martin), professorn och barnläkaren Dr. Britt Gustafsson, neuropsykologen Ingrid Hagberg-van’t Hooft, advokaten Peder Hammarskiöld, Christina Piehl samt Lena Evrell.