Lena Ph på turné i vår

En av Sveriges populäraste artister ger sig ut på en omfattande konserthusturné som börjar i Norrköping den 25 januari. Förra sommaren gav hon ut sitt trettonde soloalbum Maria Magdalena låtarna kommer framföras under turnén givetvis blandat med en hel del gamla låtar.

Lena Philipsson har haft stora hits med låtar som Det gör ontKärleken är evigHan jobbar i affärLena Anthem och Dansa i Neon. Redan som 16-åring vann hon en TV-sänd talangjakt med en egenskriven låt. Två år senare släpptes singeln Boy/You Open My Eyes. Det stora genombrottet som artist kom 1986 när Lena blev tvåa i Melodifestivalen med låten Kärleken är evig. Hon ställde även upp året efter med Dansa i neon och 1988 med Om igen och släppte därefter flera studioalbum.2004 vann hon Melodifestivalen med låten Det gör ont. Hon har också varit programledare för tävlingen vid tre tillfällen under 2000-talet.

Lena Ph Agent 006


Hennes första krogshow, Lena Ph Agent 006  på Hamburger Börs i Stockholm blev en succé och har genom åren följts upp av flera framgångsrika föreställningar. Under 2007 och 2008 genomförde hon tillsammans med Orup den bejublade krogshowen Lena+Orup som började i Stockholm, flyttades till Göteborg och sedan åkte på en turné över hela landet. Sammanlagt sågs den av närmare 250 000 personer.

2011 firade Lena 25 år som artist med den pampiga föreställningen Min drömshow på Cirkus i Stockholm och firandet fortsatte året efter med en utsåld show på Rondo i Göteborg. Tillsammans med dansare, musiker och körsångare bjöd Lena på en häpnadsväckande resa genom sin karriär.

Hösten 2015 släpptes Lenas tolfte studioalbum i eget namn, Jag är ingen älskling, och under 2016-2017 turnerade hon med sin egna show med samma namn som hyllades i media och sågs av 120 000 besökare.

Det senaste soloalbumet Maria Magdalena gick bland annat upp på topplacering på Itunes. Hon har även producerat och regisserat de olika musikvideorna till albumet. Biljetterna till Lenas turné släpps den 21 juni.

–Jag ser jättemycket fram emot att åka ut på en stor turné igen och bland annat spela låtarna från senaste albumet Maria Magdalena. Det blir mycket musik, gammalt och nytt. Jag kommer även jobba med bilder och videor eftersom det är ett genomgående tema kring senaste skivan, hälsar Lena Philipsson.

Lena Philipsson – piano & sång

Jonas Pomo – keyboard

Petter Gunnarsson – bas

Janne Robertsson – trummor

Jocke Backman – gitarr

Turnéplan

25/2 Norrköping, De Geerhallen

26/2 Växjö Konserthus

3/3 Halmstad Teater

4/3 Linköping, Konsert & Kongress

5/3 Malmö Live

6/3 Västerås Konserthus

8/3 Stockholm, Cirkus

19/3 Jönköpings Konserthus

19/3 Jönköpings Konserthus

20/3 Göteborgs Konserthus

20/3 Göteborgs Konserthus

31/3 Skellefteå, Sara Kulturhus

1/4 Sundsvall, Tonhallen

2/4 Umeå, Idun

3/4 Luleå, Kulturens Hus

6/4 Stockholm, Cirkus

8/4 Helsingborg Arena

9/4 Örebro, Conventum Kongress

10/4 Kalmarsalen

22/4 Borås, Åhaga

23/4 Arena Varberg

29/4 Karlstad, CCC

Skribent: Christer Ribendahl

Foto: Annika BerglundFöregående artikelMörk dramakomedi på Örebro Teater
Nästa artikelDear Havanna