Konstepidemin öppnar för vårsäsongen – titellöst och av oklar härkomst!

Galleri Konstepidemin är redo för vårsäsongen samtidigt som världen möter ännu en pandemivåg. Blir detta synligt i konsten? Det återstår att se. I Galleriet startas det med en titellös utställning där 14 konstverk och dess 14 titlar ges allt utrymme. I Pannrummet möter vi tre varelser av oklar härkomst och i Glasrummet en utställningsserie om att avskiljas från världen genom en osynlig vägg.

I Galleri Konstepidemins tre rum visas en utställning där konstverken allt utrymme, både visuellt och i text. Utställningen har ingen egen titel och på affischen står i stället konstverkens titlar att läsa utan någon specifik inbördes ordning. Någon curatoriell inramning finns inte heller utöver ambitionen att ge de här konstverken utrymme. Medverkande: Amanda Ferm, Cilia Wagén, Clara Aldén, Kim Jansson, Max Göran, Nudist-Leninistiska Kulturföreningen, Oscar Kaleva, Sara Andreasson, och Josefine Östberg Olsson.

I Pannrummet visar vi utställningen Förbisett, bortglömt och utelämnat av Cecilia Sterner. Här får du möta tre varelser av oklar härkomst. Oklart är även vilket typ av rum vi besökare inbjuds att befinna oss i. Ett smutsigt rum under jord, eller en grotta, där varelserna verkar vara någon typ av maskinister. Ett eget pågående universum där innandömet synas och ljuset riktas in i rummets mörka vrår.

En röd tråd genom Cecilias arbete är människans olika tillkortakommanden och illusioner. Det handlar om perception ur ett psykologiskt perspektiv, om att vara sitt eget universums mittpunkt, de olika sociala lager som vi lägger på oss över tid som: förväntningar, missuppfattningar, dåligt omdöme, feltolkningar, minnesförlust och oförmågan att se helheter. Det handlar också om humorn i allt.

I Glasrummet visar Kristina Lindberg fortsättningen av utställningsserien VäggenUtställningsserien är curerad av Jakob Sjöstedt och projektet lånar sin titel från en roman av den österrikiska författaren Marlene Haushofer. Grundförutsättningarna i boken är mycket enkla. Över en natt har huvudpersonen, en icke namngiven kvinna, avskilts från omvärlden genom en osynlig vägg. Fyra konstnärer har fått varsin pocketupplaga av boken skickad till sig, tillsammans med förfrågan om att göra varsitt verk.

BESÖK UTSTÄLLNINGARNA
Utställningarna visas 14 januari till 6 februari.


På bild: Galleri Konstepidemin inleder vårsäsongen med en titellös utställning där 14 konstverk och dess 14

Foto: Galleri konstepidemin

ÖPPETTIDER GALLERI KONSTEPIDEMIN
Måndag stängt
Tisdag 12:00-17:00
Onsdag 16:00-20:00
Torsdag 12:00-17:00
Fredag stängt

Lördag 12:00-16:00
Söndag 12:00-16:00


Föregående artikelQUATTRO i i Hässleholm
Nästa artikelSvenska förvärv: Inblickar