Julmarknad på Astrid Lindgrens Näs

Upplev en riktig julmarknad vid Astrid Lindgrens barndomshem. En blandning av mat- och konsthantverk med ursprung i den småländska traditionen. Närproducerade varor med stor hållbarhet och kvalitet, lagom till jul. Dessutom kan du uppleva Astrid Lindgrens barndoms jular i en unik julvisning av hennes barndomshem.

– I år har vi fler utställare på plats än någon gång tidigare, över 50 stycken som säljer unikt hantverk, berättar Sofia Johnsson, verksamhetschef, på Astrid Lindgrens Näs.

Julmarknaden på Astrid Lindgrens Näs lyfter fram närproducerade ekologiska varor, visar upp hantverk och erbjuder ett varierat utbud med både traditionella och nyskapande produkter. Hela Astrid Lindgrens Näs fylls av utställare både utomhus i trädgården, inne i den gamla Prästgården, i Paviljongen och i de gamla bodarna.

Besökarna kan också följa med på en unik julvisning i Astrid Lindgrens barndomshem.
– Vi vill förmedla samma julstämning och glädje inför julen som Astrid Lindgren och hennes syskon upplevde, säger Anna Aspenskog, receptionsansvarig och guide, på Astrid Lindgrens Näs. Du får uppleva Astrid Lindgrens barndomshem i julskrud precis så som det var när hon var barn. Bland annat får du lyssna till julevangeliet som Astrid far Samuel August läser.

www.astridlindgrensnas.se

Föregående artikel
Nästa artikel