Julen är äntligen tillbaka på Liseberg

Nu öppnar Jul på Liseberg för första gången på nästan två år. 20 000 julbord och 155 000 biljetter är redan sålda. I parken väntar en klassisk julupplevelse med fem miljoner juleljus, tre ton konstsnö och flera nya aktiviteter för gästerna att uppleva ihop med nära och kära. Redan klockan 07.15 på morgonen idag tänds den 116 meter höga julgranen för att markera att julen åter har kommit till Göteborg.

Förra året fick Liseberg hålla stängt under julsäsongen på grund av pandemin. Det blev restriktioner, krav på avstånd och firanden på videolänk i stället för kramar och firande ihop med alla nära och kära. Men i år får Liseberg äntligen hålla öppet och fira jul igen. Längtan har varit stor hos gästerna och 20 000 julbord samt 155 000 parkbiljetter är redan sålda. Än finns det dock biljetter kvar till de allra flesta av julsäsongens dagar.

Det blir en klassisk Jul på Liseberg i år. Parken fylls med julstämning, ljus, granar och konstsnö. Och många tillsammansaktiviteter att uppleva ihop med andra. En värmestuga med go’ fika öppnar i Lisebergstornet med utsikt över hela parken och upplevelsen i Tomtehuset har uppdaterats och byggts ut. På isbanan blir det After Ice för de stora och skridskoäventyr med kaninen Julius för de små.

– Julen i år handlar mycket om upplevelser ihop med nära och nära. Att fylla på med julkänsla och bara vara tillsammans. Jag tror att vi alla har en hel del att ta igen från förra året och det har vi försökt skapa förutsättningar för i parken, säger Lotta Carlsbogård, säsongs- och eventchef Liseberg.

För att markera starten för julen på Liseberg och i Göteborg tänds den stora julgranen på premiärdagens morgon, idag klockan 07.15. Julgranen som syns över nästintill hela staden har blivit ett landmärke i Göteborg under jul. Likt förra året är det Räddningsmissionen som får äran att tända granen. Räddningsmissionen arbetar för att motverka utsatthet och utanförskap och tänder i år den stora Lisebergsgranen för att belysa frågan.

– I den mörkaste av dagar behöver vi ljuset som allra mest, därför är vi tacksamma att få vara med och tända Lisebergs julgran. För oss är ljuset en hoppets symbol om att det aldrig är kört, vare sig för någon enskild människa eller för världen i stort. Det hoppet tror vi på och arbetar för, säger Emil Mattsson, direktor Räddningsmissionen.