[…it is contained in…] urpremiär på

Dansstationen

“If there is magic on this planet,

it is contained in water” – Loren Eiseley

Duon Land Before Times föreställning […it is contained in…] har premiär 22-23 januari på Dansstationen. Med en längtan till den magiska världen gör verkets dansare en hyllning till varandet och kännandet för att koppla an till livets viktigaste källa…. vatten.

[…it is contained in…] är en ärlig gemensam resa genom inget och något, lite och mycket, tystnad och harmoni, stillhet och rörelse. En chans att få stämma in och kommunicera med varandra på ett spirituellt, känslomässigt och ordlöst plan. Känna, formas, minnas, koppla an, kommunicera, vara.

Under skapandet av verket växte tre nyckelord fram som koreograferna Yared Tilahun Cederlund och Joanna Holewa Chrona höll som ett slags mantra:
“Vi vill vara mänskliga, den magiska världen och hylla vattnet”.

Var: Dansstation/Palladium Malmö
När: 
22/1 kl 19.30 & 23/1 kl 18.00

CREDITS
Koreografer:
 Joanna Holewa Chrona och Yared Tilahun Cederlund
Dansare: Joanna Holewa Chrona och Yared Tilahun Cederlund
Kostym: Victoria Denise Tcha
Ljus: Carima Neusser
Scenograf: Carima Neusser
Ljud: Yared Tilahun Cederlund
Sång: Ntsika Fana Ngxanga
Foto: Erik Linghede

Samproduktion: Turnéslingan Tre scener

Joanna Holewa Chrona är dansare, koreograf, projektledare, producent och dj med bakgrund inom Streetdance från afro-diasporan samt Väst/Syd-Afrikanska kulturella danser. Joanna är född och uppvuxen i Sverige men bosatt både i Sverige och Sydafrika. Hon är aktiv inom olika konstnärs-fält såsom scen-framträdande, undervisning, koreografi, arrangemang, battles, musikvideos, konstfilm, reklam, deejaying etc. Med hennes rörelse-erfarenhet från dansträning och jobb, samt genom hennes många inspiration och kunskapssökande resor har hon hittat ett unikt sätt att röra sig på.

Joanna menar på att dans och musik är viktigt både för individers och samhällens frihet att få uttrycka sig, och att genuina utbyten kan vara nyckeln till gemenskap. Joannas arbete som dansare och koreograf är alltid influerat av vart och hur hon rör sig i livet. Hon hänger sig alltid åt stunden utan att kompromissa. Hon har ett starkt intresse för ärlighet, djup, kontakt och gemenskap. Hon använder koreografi och dans som ett verktyg att kunna sprida och dela sina tankar och idéer.

Yared Tilahun Cederlund är en dansare, ljud/musik- kompositör, koreograf och Dj som är aktiv inom Streetdance-scenen och i andra rum för scenkonst.

Yared började sin dansresa som 9-åring och har sedan dess kunnat ses på olika scener runt om i världen. Efter att i många år ha studerat danser och tekniker från Streetdance-vokabuläret samt utforskat flera typer av dans så har Yared’s unika rörelsespråk vuxit fram. Åren 2006 – 2013 var han aktiv inom Battle-scenen och syntes ofta på event som Streetstar (Sverige) och Juste Debout (Frankrike). På senare år har han varit delaktig som dansare i en rad olika föreställningar, exempelvis “IDIOM” och “DRONE” av Erik Linghede, “Mental State of Sweden” med Cullberg av Mattias Andersson, “Tillvaron” och “Festen” av Viktor Fröjd, “Kontakt” av Lisa Janbell.

Som ljudkompositör har Yared komponerat verk som “So Sorry” och “YES” av Bam Bam Frost, “YEBO YES” av Theresa Gustavsson och Joanna Holewa Chrona, “Konflikt” av Ida Holmlund och Alexandr Antochvili.

www.dansstationen.nu

Föregående artikelOh My God
Nästa artikelMäktiga Maggio