Göteborg East End

Göteborg East End tar familjeföreställningen Pettson & Findus ”Pannkakstårtan” på turné. Premiär blir det den 11 februari i Jönköping och turnén gästar under våren Göteborg, Uddevalla och Karlstad med final i Mälarhöjden den 13 augusti 2023. 

Familjeföreställningen Pettson och Findus ”Pannkakstårtan” är en varm, rolig och fartfylld berättelse som bygger på Pettson & Findus boken med samma namn skriven av Sven Nordqvist.

Handlingen

 Det är Findus födelsedag och Pettson ska som vanligt baka en pannkakstårta. Men mjölet är slut och cykeln har punktering och nyckeln till snickarboden är borta och Anderssons tjur har lagt beslag på den långa stegen. Så hur ska det nu gå med kalaset? Vilken tur att Pettson är uppfinningsrik gubbe! Så med hjälp av ett metspö, en rödgul gardin och Jussi Björling går allt till slut som det ska, trots att han får äggröra över hela byxorna. Men varför tror grannen Gustavsson att Pettson har blivit tokig? Och varför vill han inte smaka på pannkakstårtan?

Pettson & Findus ”Pannkakstårtan” på turné 2023.

11 februari Jönköping, Jönköpings teater
12 februari Jönköping, Jönköpings teater
18 februari Göteborg, Dergårdsteatern Lerum
19 februari Göteborg, Dergårdsteatern Lerum
25 februari, Uddevalla, Östraboteatern
26 februari Karlstad, Scalateatern
10 juni – 13 augusti Mälarhöjden, Friluftsteater

Göteborg East End i Lerum 

En arena för nöje och kultur av hög kvalitet, precis likt West End. Satsningen är stor och innefattar tre olika arenor: ASPENÄS HERRGÅRD, ALUDDEN och DERGÅRDSTEATERN och Lerum ska bli en ort dit folk åker för att ta del av olika typer av teater på olika arenor. Detta skapar arbetstillfällen för många kulturarbetare. Närheten till Göteborg och natur gör detta till ett utmärkt utflyktsmål, med hotell och restauranger av hög kvalitet.

Föregående artikelExklusivt på GSOplay
Nästa artikelFinal för Ledins jubileum