Fri entré till operavisning i slottsparken

Nu är det klart att Drottningholms Slottsteaters uppsättning av Agrippina kommer att filmas och visas för publik i Drottningholms slottspark den 4 september kl 16.00. Det blir fri entré och plats för en stor publik – med pandemisäkra avstånd mellan picknickfiltarna.

Barockoperan Agrippina av Händel har premiär på Drottningholmsteatern nu på lördag den 7 augusti. Konstnärsduon Staffan Valdemar Holm och Bente Lykke Møller står

för regi, scenografi och kostym. På scenen finns en internationell stjärnensemble och i titelrollen hörs den svenska operastjärnan Ann Hallenberg.

Projektet att sända Agrippina i parken är ett startskott för en satsning på att filma och sända sommarens operaproduktion även kommande år.

– Det är fantastiskt att kunna ge en större publik möjlighet att se den här fantastiska föreställningen, särskilt detta år när vi har begränsad publik inne i salongen. Vi hoppas på en folkfest i slottsparken och kommer att se till att alla kan hålla avstånd och att upplevelsen blir både rolig och trygg, säger Anna Karinsdotter, teaterchef.

Agrippina komponerades av Händel till karnevalen i Venedig år 1710 med en handling hämtad från den romerska historien. Den ironiska komedin om makt och erotik spelas på Drottningholmsteatern till den 21 augusti för en begränsad publik.

Filmvisningen av Agrippina i parken den 4 september kommer att ha fri entré. Publiken tar med en egen picknickfilt eller campingstol, det finns inga fasta sittplatser. Publikantalet begränsas efter rådande restriktioner. Agrippina i parken har blivit verklighet tack vare privata donatorer och Drottningholmsteaterns Vänner samt extra anslag från Kulturdepartementet.

Agrippina i parken
Den 4 september kl 16.00
Musik: Georg Friedrich Händel
Libretto: Vincenzo Grimani
Dirigent: Francesco Corti
Regi: Staffan Valdemar Holm
Scenografi och kostym: Bente Lykke Møller
Ljusdesign: Torben Lendorph
Mask och peruk: Sofia Ranow

Medverkande: Nahuel Di Pierro, Ann Hallenberg, Bruno de Sá, Kristina Hammarström, Roberta Mameli, Giacomo Nanni, Kacper Szelążek, Mikael Horned, Drottningholmsteaterns orkester.