Claes ”Clabbe” af Geijerstams samling musikmemorabilia på auktion

Crafoord Auktioner Stockholm följer upp succén med försäljningen av Michael B. Tretows unika ABBA-samling genom att nu bjuda ut ett 40-tal föremål från en av Sveriges mest välkända underhållare, Claes ”Clabbe” af Geijerstam.

Claes af Geijerstam är kanske mest känd som nyskapande radio-DJ i programmet Rakt över disc under åren 1979-1993, men har också haft en karriär som gitarrist och låtskrivare i Ola & The Janglers samt som jurymedlem i TV-programmet Idol 2004-2006. Clabbe arbetade även som ljudtekniker åt ABBA och skötte ljudet på över 100 spelningar mellan 1974 och 1980.

Bland föremålen finns ett flertal turnéjackor som Clabbe af Geijerstam fått, bytt till sig eller själv designat, den sällsynta maxisingeln Hovas vittne av ABBA som gåva till Stikkan Anderson på hans 50-årsdag 1981 men även ABBAs mikrofoner från 1978-1981.

-Mikrofonerna är nog allra häftigast, tycker Clabbe. Det var dyrt att ha många mickar så vi valde med omsorg. Just de här har ABBA sjungit i på varje spelning sedan 1977. De ställdes in efter de olika rösterna med en inbyggd equalizer och reste bekvämt i egna lådor, säger Clabbe.

-Vi är naturligtvis väldigt stolta och glada över att återigen få möjligheten att sälja en del av svensk musikhistoria” säger Mats Bergstrand, VD på Crafoord Auktioner Stockholm.

-Försäljningen av denna samling musikmemorabilia ger samlare en unik möjlighet att äga en egen bit musikhistoria fortsätter Mats.

Claes af Geijerstams samling ingår i en temaauktion med musikmemorabilia där andra höjdpunkter består av guldskivor från Ulf Lundell, Gyllene Tider och ABBA, en Gibson Les Pauls, ovanliga konsertaffischer och turnékläder. Auktionen äger rum på auctionet.com och avslutas den 6 november.