CAZZETTE & Xander Rawlins släpper akustisk version av A Day To Sing About

Sebastian Furrer och Alexander Björklund har skapat musik ihop under namnet CAZZETTE sedan 2011. Duon slog igenom under den stora EDM-vågen i början på 10-talet, och delade under flera år management med Avicii, Axwell och Ingrosso. Deras musik har sålt guld flera gånger om, nominerats till en Grammis och de har haft flera låtar på amerikanska Billboard Dance Charts. De har släppt musik via Island Def Jam, PRMD, Strictly Rhythm och har uppträtt live på stora festivaler som EDC, Ultra och Tomorrowland.

Senaste singeln A Day To Sing About släpptes i början av September och med hyllningar från medier såsom The Music Essentials, EDM Music News och EDM.com så ville CAZZETTE släppa en nerskalad akustisk version av låten.

A Day To Sing About är ett samarbete med brittiska LA-baserade sångaren Xander Rawlins från LAIKIPIA som skrev låten tillsammans med CAZZETTE’s Alexander Björklund.

Jag hatar att låta klyschig eller överdramatisk berättar Rawlins, men jag tror att vi visste redan då att det här var något speciellt för att det betydde något för oss.

Björklund fortsätter – Det är så roligt att få ge den här singeln ännu en ny tolkning som verkligen visar styrkan i Xanders röst och som ger texten en ordentlig plats. Jag älskar arrangemanget och instrumenteringen som Xander jobbade med för denna version. Den akustiska versionen får mig att tänka på MTV Unplugged blandat med ett överflöd av känslor.