Balletto

Utställningen Balletto checkar in på Clarion i Stockholm. Konst är en del av hotellets DNA, här presenteras en unik samling skandinavisk konst.

Den 12 maj flyttar nya verk in på hotellet i form av den tillfälliga utställningen ”Balletto” av Viktoria Qvarforth, en öppen utställning i hotellets lobby. Senast ställde Viktoria ut på systerhotellet Clarion Sea U i Helsingborg och Clarion Hotel Stockholm ser fram emot att checka in de fantastiska ballerinorna som fram till den 15 juli kommer att pryda hotellets väggar.

På Clarion Stockholm finner man målningen ”Moving” av Jon Arne Mogstad, skulpturen ”Terra Vento” av Kirsten Ortwed och konstverk från bla. Anna Kleberg, Mads Gamdrup och Jockum Nordström. Till detta har hotellet på senare år adderat Södermalms oskrivna konstform – graffiti – och låtit Graffiti Sthlm uppföra en stor muralmålning på fasaden samt stå för konsten på väggarna i lobbyn.

Viktorias tavlor är målade i akryl och och målas oftast i stora kvadratiska mått då hon gillar den härliga, stilrena känslan. Viktoria älskar inredning och målar bara alster hon själv kan tänka sig att hänga på sina väggar. Tavlor som är enkla, klassiska och tidlösa!

–Ballerinorna är otroligt vackra och välarbetade och jag tror och hoppas att de kommer fånga våra gästers hjärtan. Att kunna erbjuda våra gäster konst som ett naturligt inslag när dem befinner sig på hotellet är jag otroligt stolt över och det känns även fint att med tillfälliga utställningar kunna erbjuda fler konstnärer en plats att visa sina verk på, säger Ida-Maja Tejle, General Manager på Clarion Hotel Stockholm.

Viktoria hade förmånen att växa upp i en kreativ miljö där skapandet var en naturlig del av hennes vardag. Hennes far, Rune Andréasson, var serietecknare och älskade konst vilket väckte Viktorias intresse tidigt i livet. Tillsammans med honom fick hon uppleva inspirerande konstutställningar runt om i världen men även se och lära när han skapade sina mest kända karaktärer, bland annat Bamse och Pellefant.

Efter ett årtionde i Paris, inom skönhetsbranschen, valde hon att följa sin dröm om att skapa egen konst. Idag är hon mest känd för sina ballerinor och badmotiv. Hennes tavlor inspireras till stor del av passionen för dans men även från fantastiska Kullabygdens nutid och historia.

www.nordicchoicehotels.com