Baek Heena på fest

Den sydkoreanska bilderbokskonstnären Baek Heena mottog Astrid Lindgren Memorial Award 2020. På grund av pandemin är det först nu hon har möjlighet att komma till Sverige.

Mellan den 12–17 mars deltar Baek Heena bland annat i författarsamtal på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm och på Littfest i Umeå. Hon närvara på Tranströmerbiblioteket, Stockholm och medverkar vid författarsamtal med Baek Heena och Yukiko Duke i Hörsalen. Begränsat antal platser. 
Samtalet arrangeras av Astrid Lindgren Memorial Award.  

Baek Heena är en sydkoreansk bilderbokskonstnär vars böcker är populära över hela Asien och även i Sverige. Hennes uttryck kännetecknas av egentillverkade miniatyrfigurer och miljöer som omsorgsfullt ljussatts och fotograferats. Debutboken Molnbullar, som också är hennes mest framgångsrika, kom på svenska 2019.

Motivering för Astrid Lindgren Memorial Award 2020lyder som följer: ”Med utsökt känsla för material, miner och gestik iscensätter Baek Heenas filmiska bilderböcker berättelser om barns ensamhet, möten och gemenskap. I hennes suggestivt uppbyggda miniatyrvärldar blandas molnbullar och sorbetmånar, djur, badféer och människor. Dörren till det vidunderliga står alltid öppen. Det är sinnligt, skarpt och svindlande.”

www.littfest.se