Way Out West arrangerar konsertkvällar i Slottsskogen under ordinarie festivaldatum i augusti.

Way Out West, festivalen som årligen intar Slottsskogen i Göteborg andra helgen i augusti, meddelade tidigare i år att det inte blir någon festival under 2021 utan att man istället återvänder 2022. Samtidigt teasades det om att något ändå skulle kunna hända i Slottsskogen under ordinarie festivaldatum – ett projekt som idag offentliggörs under namnet Way Out Weekend.

Under tre kvällar, 12, 13 och 14 augusti, kommer Way Out West att husera på Villa Belparc i Slottsskogen och där presentera en artist med support per kväll. Den 12 augusti blir det Amason och Esther, den 13 augusti Sarah Klang och Klara Keller och den 14 augusti gästas Slottsskogen av Deportees och Grant. I biljetten, som säljs separat per kväll, ingår även en Way Out West-pizza, ett symboliskt festivalarmband samt en mini-klubbupplevelse med stans bästa DJ:s. 

– Självklart hade vår högsta önskan varit att göra festival som vi brukar, och med Way Out Weekend tycker vi själva att vi kommer så nära det som möjligt. Det blir tre kvällar där vi försöker fånga det som gör Way Out West så speciellt i ett mikroformat, samtidigt som vi bjuds på musik av några av Sveriges bästa artister varav samtliga dessutom har spelat på festivalen under tidigare upplagor. Det känns svinkul att kunna göra det här, säger Kimmie Winroth, projektledare på arrangören Luger.

Biljetterna släpps tisdag 20 juli klockan 10.00 via Ticketmaster och säljs separat till respektive dag. Dörrarna öppnar redan 15.00 och livemusiken börjar runt 19.00.

12 augusti: Amason + Esther
13 augusti: Sarah Klang + Klara Keller
14 augusti: Deportees + Grant