Those Without släpper sensationellt debutalbum!

Uppståndelsen online kring Örebro-bandet Those Without har varit större än någon kunnat ana under pågående pandemi. Med den senaste EP’n ”Neon Minds” (2020) har bandet samlat på sig miljontals streams, blivit uppmärksammade av Pop Punk legenderna New Found Glory och legat med på varje stor spellista som Spotify erbjuder sina lyssnare i genrén.

Den 24 September kommer fullängds-debuten ”Bittersweet” som bandet valt att släppa utan skivbolag trots att de blivit jagade på underskrifter.

– ”Vi blev kontaktade av flera skivbolag och hade långa diskussioner in i det sista inför detta album. I slutändan kände vi oss säkra på att detta är ett så pass bra album att vi inte behöver ett skivbolag för detta riktigt ännu.” säger Oskar Westlin, sång.

Den 24 September är det alltså dags för sönerna från Pennybridge (Örebro) att visa världen vad de har jobbat på det senaste året. Tillsammans med producenten Philip Strand (låtskrivare i bland annat ’Eurovision Song Contest’ och till vardags frontman i det svenska Rock-bandet Normandie) så har de 10 stycken färska låtar att bjuda på. Albumet beskrivs som en mix av allt som modern Pop Punk har att erbjuda, med en liten egen twist på det.

– ”Det finns både snabba, lugna och lite hårdare låtar på ”Bittersweet”. Vi har försökt att hitta vårt sound med detta album och är supernöjda med slutresultatet, mycket tack vare samarbetet med Philip.” fortsätter Martin Spåman, gitarr.

Eftersom bandet kommer från Örebro så är de vana att bli jämförda med Skatepunk-legenderna Millencolin och hoppas kunna bära stadens stolta punk-fana vidare under många år framöver.

– ”Vi är alla stora fans av Millencolin och har växt upp med deras musik som en stor inspiration till att börja spela musik, men vi har även hämtat mycket från nya stora band som Neck DeepTrash Boat och Knuckle Puck för att nämna några när vi skrev låtarna inför den här plattan.” avslutar Dennis Karabegovic, trummor.

Fyra stycken låtar från albumet har redan nu släppts som singlar med mycket fin respons och över 200,000 streams sammantaget.