The Tallest Man On Earth till Dalhalla i augusti

Med sin fängslande röst, unika texter och karaktäristiska gitarrmelodier har The Tallest Man On Earth trollbundit både recensenter och publik världen över sedan den självbetitlade EP:n släpptes 2006. I augusti har Dalhalla äran att ha honom på sin scen.

Att med små medel skapa så stora känslor kräver verkligen sin artist och i vår samtid har The Tallest Man On Earth få utmanare. Kristian Mattson, The Tallest Man On Earth som han kallar sig, är inte vilken trubadur som helst. Med uppkavlade skjortärmar och en akustisk gitarr tog han en traditionell amerikansk musiktradition, tvättade den i Österdalälven och gjorde den till sin egen. Och trots att han bär sina influenser synliga på jackslaget besitter han den där typen av gränslös talang som gör att hans musik sträcker sig bortom diskussioner om nu och då, om gjort eller ogjort. 

Det är inte retro, det är tidlösa, eftertänksamma sånger om ensamhet och sorgsen kärlek. Varje stavelse, varje textrad sjungs som om det vore sista gången och det genommusikaliska gitarrspelet är temperamentsfullt och mångfacetterat.

Datum: 4 augusti 2021

Plats: Dalhalla, Rättvik

Publikgräns: 3000

Biljetter släpps 1 juli kl. 10.00 via dalhalla.se