Svensk-amerikanska stjärnskottet Lexi Berg är här med nya singeln Midnight Sun!

Efter releasen av den kraftfulla debutsingeln ’Into the Sea’, blev det tydligt att den svensk-amerikanska singer-songwritern Lexi Berg är på god väg att slå igenom med sitt djupt rörande andra spår Helpless To Help You. Låten fick Radio 2 airplay hos BBC: s Jo Whiley och lades till i flera spellistor av Spotify och Apple Music. Detta ledde till att hon blev uppmärksammad av The Line of Best Fit, Sunday Mirror och tmrw, Hon har dessutom en lång lista på kändisbeundrare som t.ex Anya Taylor-Joy, Nicholas Pinnock, Bianca Jagger, Amelia Windsor och Rebecca Ferguson.

Med den nya singeln Midnight Sun, vänder sig Lexi än en gång till sina kraftfulla nordiska rötter för inspiration. Låten andas silkeslen 70-talspop adderat med en dynamisk samtida produktion, Lexis sång i låten, sjuder av passion men också av den melankoli som kommer av att veta att ögonblicket är flyktigt. Till skillnad från ’Into the Sea’, som firade kraften i havet för att läka sårade känslor, hyllar Midnight Sun en annan naturlig kraft: solen. Midnight Sun producerades och skrevs tillsammans med Jimmy Hogarth (Amy Winehouse, Sia och Duffy) och Jim Eliot (Ellie Golding och Foxes).

Videon till Midnight Sun visar ett par som njuter av en sista midsommarflykt i slutet av deras förhållande. Omgiven av den fantastiska skönheten vid Juraskusten och New Forest, är deras minnen och kärlek stark men de plågas av att förstå att när deras resa slutar, gör deras förhållande det också.

Videon är regisserad av Drew Cox (Jorja Smith, JP Cooper)