Steve Winter, känd från National Geographic, till Fotomässan 2 – 4 december på Stockholmsmässan

Fotomässan erbjuder ett inspirerande scenprogram med något för alla. En av mässans mest kända fotografer är Steve Winter, som jobbat för National Geographic i 25 år. Han kommer till Fotomässan för att berätta historien bakom några av hans mest uppmärksammade bilder.

Steve Winter har varit fotograf för National Geographic Magazine i 25 år och har under sina år fångat några av världens mest svårfotograferade djur på bild. Han har specialiserat sig på stora katter och hans dokumentärer om jaguarer, leoparder tigrar och trädklättrande lejon har fått stor uppmärksamhet. Steve har fått stora utmärkelser så som ”BBC Wildlife Photographer of the Year”.Steve kommer till Fotomässan för att hålla sin första föreläsning i Sverige och han ser fram emot sitt besök.

– Under mina föreläsningar kommer jag berätta om mina 25 år som fotograf för National Geographic och hur det gick till när jag tog mina mest ikoniska bilder. Det är min första föreläsning i Sverige och jag ser verkligen fram emot att få träffa alla på mässan, säger Steve Winter, fotograf för National Geographic.

Steve kommer hålla sin föreläsning på Resor- och äventyrsscenen den 3 och 4 december. Väl värt ett besök är även DN:s fotoutställning ”Visuell journalistik”.Utställningen skildrar de senaste årens största nyhetshändelser, internationellt såväl som internationellt. Det kommer visas bilder av bland annat Veronika Ljung Nielsen, Daniel Costantini, Erik Simander, Magnus Hallgren, Lisa Mattisson, Anette Nantell, Eva Tedesjö och Paul Hansen.

– Scenprogrammet innehåller många inspirerande föredrag från välkända fotografer. Ta chansen att inspireras av fotografer som föreläser om allt från naturfoto till porträtt, säger Victor Ackerheim, operativ projektledare för mässan.

Fotomässan arrangeras 2–4 december på Stockholmsmässan. Här finns det möjlighet att bli en bättre fotograf via utbildningsområden, utställningar och inspirerande föreläsningar. Missa inte Fototorget, navet i mässan, som samlar branschens ledande tillverkare av kamerautrustning.

www.fotomassan.se

Föregående artikelUng Svensk Form till Malmö
Nästa artikelHERMÈS Ett liv