Quiz med MSO, David Batra och Anna Kinberg Batra

Nu är det äntligen dags för en efterlängtad liveupplevelse. I november kan du få se den digitala braksuccén från i våras live i konsertsalen. Då var det Malmö SymfoniOrkester, Anders och Måns som höll ett quiz som sågs av fler än 30 000 tittare. Denna gång är det den välkända komikern David Batra och politikern Anna Kinberg Batras tur. Temat är musik och politik, och innehållet spänner från Tjajkovskij till talmansrundor.

Se fram emot en quizkväll fylld av humor, politik och musik. I ämnet politik blir det expertiskunnande i Anna Kinberg Batra som bland annat varit Moderaternas partiledare mellan 2015 och 2017. Likaså var hon föremål för David Batras senaste publiksuccé ”Elefanten i rummet” som sågs av cirka 130 000 personer. 

– Musik och politik har alltid hört ihop. Effektiv politisk musik har påverkat val, kraftfull musik kan påverka hur vi minns en händelse och likaså kan den få oss att samlas kring en fråga. I vårt quiz blir det mycket klassisk musik, politiska frågor och självklart en del trams, säger David Batra och Anna Kinberg Batra.

Vad: Quiz med MSO, David Batra & Anna Kinberg Batra
Datum: 11, 12, 13 november 2021
Biljettsläpp: 6 juli 12:00 på malmolive.se
Var: Konsertsalen, Malmö Live Konserthus 

Medverkande:
David Batra
Anna Kinberg Batra
Malmö SymfoniOrkester

Om David Batra
David är en mångsysslare av rang, han arbetar som standupkomiker, konferencier, moderator, programledare, föreläsare, skådespelare, radioprogramledare samt med musikal/teater och som regissör. Som standupkomiker har David Batra gjort långt över 1000 föreställningar. Just inom standup vet man att just antalet gånger man uppträtt spelar en stor roll för hur framgångsrik/rolig denne är. David Batra vann 2006 ”Årets manliga komiker”. Förutom att vara en av många sedd som landets roligaste komiker kan David Batra även bokas som moderator och/eller föreläsare i ämnet Komisk Kommunikation – hur man fångar publiken genom en rolig paketering av budskapet. Under 2018 och 2019 var David ute på turné med sin succéföreställning ”Elefanten i Rummet” och han kan sågs också i TV-rutan i sin egen programserie ”Världens sämsta indier” och som programledare i ”Breaking News”.

Om Anna Kinberg Batra
Anna Kinberg Batra blev den första kvinnan som partiledare för Moderaterna, men i stället för att bli Sveriges första kvinna som statsminister blev hon den första på över 100 år som inte fick möta väljarna. I dag kombinerar hon erfarenheterna från politiken och även av eget och andras företagande, för att driva samhällsförändring som bland annat ordförande för Soltech Energy och Svensk solenergi och som statens utredare av digitala betalningar. Hon syns även som krönikör i Dagens Industri och expert inom området Makt & Pengar i TV-programmet Muren.